Kristersson'dan Türkiye'de ilk açıklama: YPG'yle diyaloğu keseceğiz

Türkiye ile "Parlamentolar Arası Dostluk Grubu" kurulması için çalışma başlattıklarını duyuran İsveç Başbakanı Kristersson, "İsveç, Üçlü Muhtırayı sonuna kadar uygulayacak. İsveç, terör örgütleriyle (PKK/PYD/YPG) diyaloğa girmeyecek" dedi.

Kristersson'dan Türkiye'de ilk açıklama: YPG'yle diyaloğu keseceğiz
Kristersson'dan Türkiye'de ilk açıklama: YPG'yle diyaloğu keseceğiz
GİRİŞ 08.11.2022 12:36 GÜNCELLEME 08.11.2022 16:24
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile görüşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelen Kristersson resmi törenle karşılanacak, baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan, Kristersson onuruna resmi akşam yemeği verecek.

İsveç'ten, PYD/YPG ile aralarına mesafe koyma kararıİsveç'ten, PYD/YPG ile aralarına mesafe koyma kararı

'YPG'yle temas kurmak gibi bir niyetimiz yok'"YPG'yle temas kurmak gibi bir niyetimiz yok"

MASADA NE VAR?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, resmi görüşmelerde, Türkiye-İsveç ilişkilerinin tüm boyutlarıyla gözden geçirileceği belirtildi.

Görüşmelerde ayrıca, stratejik ortak İsveç ile NATO Madrid Zirvesi marjında imzalanan Üçlü Muhtıra temelinde, İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusu, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ile küresel ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

Geçtiğimiz günlerde İsveç Radyosu'na konuşan İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, yeni hükümetin terör örgütü YPG ile aralarına mesafe koyacaklarını duyurdu. Billstrom açıklamasında "Bu kuruluşlar ile PKK arasında çok yakın bir bağlantı var" dedi ve "Birincil hedef İsveç'in NATO'ya üyeliği" diye de ekledi.

ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

Böyle bir dönemde Ankara'ya gelen İsveç lideri, ziyareti kapsamında ilk önce Anıtkabir'i ziyaret etti.

Beraberindeki heyetle Aslanlı Yol’dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine gelen Kristersson, buraya çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundu.

İsveç Parlamentosu'nun, Türkiye ile "İsveç Parlamentolar Arası Dostluk Grubu" kurulması için çalışma başlattığını duyuran Başbakan Kristersson, "İsveç, muhtırayı sonuna kadar uygulayacak. İsveç, terör örgütleriyle (PKK/PYD) diyaloğa girmeyecek" diye konuştu.

Öte yandan Kristersson, saygı duruşunun ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Kristersson, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalarken, şunları yazdı:

"Yaklaşık 100 yıl önce tarafınızca kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni ziyaret etmek benim için büyük bir onurdur. 1934'te Ankara'daki İsveç Büyükelçiliği'nin açılışında, dönemin Veliaht Prensi Gustaf Adolf ile çekilmiş fotoğraflarınız, bana ülkelerimiz arasındaki yakın bağların ne kadar eskiye dayandığını anımsatmaktadır. İsveç ve bu güzel ülke arasındaki ilişkileri derinleştirme temennilerimle."

Ziyarette, Kristersson'a Ankara Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Yönet Can Tezel, İsveç'in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sait Atalay eşlik etti.

KAYNAK: AJANSLAR
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 48
  • Gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimse teröristlerle devlet bağlamında resmi alenen açık bir görüşme yapmıyor,ispatlayamassınız!asıl bunun önüne geçicek madde uygulamalıyız..
    Cevapla
  • Gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimse teröristlerle devlet bağlamında resmi alenen açık bir görüşme yapmıyor,ispatlayamassınız!asıl bunun önüne geçicek madde uygulamalıyız..
    Cevapla
  • Cemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika avrupa tamamı sömürgeci ve terörist sevicisi. Bunların ne dediğinin en ufak bir değeri yok, çünkü yaptıkları ortada. Dolayısıyla laf ola beri gele.
    Cevapla
  • Ex adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye amerikaya biat etmeyi kessin önce onlarda türkiyeye biat ederler saniomusunki türkiye amerikaya biat etmiyo ediyo bence
    Cevapla
  • Aktar Dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    Sence ediyor Biat ı ağzına dolamışsın Geçim kelimesini kullansan Dünyaya sınırsız kafa tutulamayacağını idrak edersin Geçim ve uyum hem kişisel yaşamda önemli ve hemde ulus yaşamında Çalış üret büyü rezerv para sahibi olki dilediğine kafa tut İstemediğine biat etme
    Cevapla
  • Rahmi Helvacı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğiu amcan gelirse Amerika ya biat nasıl edilir o zaman görürsün
    Cevapla
  • Antepli Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    İnanmayın bu kafirlere PKK nın en büyük destekçisi bunlardır amarika dır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyada çok sayıda ülkenin lideri havacılık kazalarında öldü
UCM'den tutuklama talebi! Biden duyurdu! ABD'den Netanyahu kararı!