İsveç'ten, PYD/YPG ile aralarına mesafe koyma kararı

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, PYD/YPG ile PKK arasında yakın bir bağ olduğunu, bu bağın da Türkiye-İsveç ilişkilerini zedelediğini belirterek, bu örgütlerle aralarına mesafe koyacaklarını ifade etti.

İsveç'ten, PYD/YPG ile aralarına mesafe koyma kararı
İsveç'ten, PYD/YPG ile aralarına mesafe koyma kararı
GİRİŞ 05.11.2022 14:03 GÜNCELLEME 05.11.2022 14:46
Bu Habere 130 Yorum Yapılmış

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un Türkiye ziyareti öncesinde, İsveç'in yeni yönetiminden terör örgütü PYD ile ilişkilere dair değişiklik açıklaması geldi. Dışişleri Bakanı Tobias Billström, PYD ve YPG'yi "şüpheli" olarak niteledi.

"PYD/YPG'YLE ARAMIZA MESAFE KOYACAĞIZ"

İsveç Radyosu'na açıklamalarda bulunan Billström, PYD/YPG ile PKK arasında yakın bir bağ olduğunu, bu bağın da Türkiye-İsveç ilişkilerini zedelediğini belirterek, bu örgütlerle aralarına mesafe koyacaklarını söyledi.

Tobias Billström

Açıklamalarında, Türkiye ile devam eden NATO görüşmelerine işaret eden Billström, "Şüpheli ilişkilerin bulunmayacağını açıklamanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu iş birliğinde herhangi bir belirsizlik olmamalı" dedi.

Billström'ün açıklamaları, İsveç basını tarafından, "ani değişiklik" ve "Hükümet, PYD ile arasında mesafe koyuyor" şeklinde görüldü.

PKK BAYRAĞI AÇTILAR

Billström ayrıca, İsveç'te Sol Parti politikacılardan Shattak ve Dexborg'un parlamentoda terör örgütü PKK bayrağı açmasına tepki gösterdi. Bu durumun kabul edilemez olduğunu söyleyen İsveçli bakan, "Meclis Salonu'nda PKK sembolü ile poz veren politikacılar kabul edilemez. PKK bir terör örgütüdür ve bu tür davranışlar demokrasiye yakışmıyor" dedi.

İsveç'in yeni başbakanı belli oldu! Dikkati çeken Türkiye sözüİsveç'in yeni başbakanı belli oldu! Dikkati çeken Türkiye sözü

Ulf Kristersson: Türkiye'ye gidip Erdoğan'la görüşmek istiyorumUlf Kristersson: Türkiye'ye gidip Erdoğan'la görüşmek istiyorum

İsveç: Erdoğan'ın görüşme talebimizi kabul etmesi iyi haberİsveç: Erdoğan'ın görüşme talebimizi kabul etmesi iyi haber

İSVEÇ'İN YENİ HÜKÜMETİ DAHA MI ILIMLI?

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, görevi devraldığı ilk gün Türkiye'ye sıcak mesaj vererek, "Madrid'de imzalanan anlaşmaya uyacağız" demişti.

Yine Tobias Billström, göreve geldikten hemen sonra Amerikan Associated Press (AP) haber ajansına verdiği röportajda, "PKK söz konusu olduğunda İsveç hükümeti anlamsız bir davranışta bulunmayacak. Terör örgütlerinin İsveç topraklarında faaliyet gösterme hakkı olmadığı anlamına gelen politikanın tamamen arkasındayız. Üçlü mutabakatta yazılı olan ve üç tarafın da üzerinde anlaşmaya vardığı her şey tüm taraflarca yerine getirilmelidir" diyerek, Türkiye'yle imzaladıklarını anlaşmanın şartlarını yerine getireceklerini kaydetmişti.

İsveç'ten Türkiye ve NATO açıklamasıİsveç'ten Türkiye ve NATO açıklaması

İsveç Dışişleri Bakanı Billström: 'Teröre karşı Türkiye ile ortak hareket ediyoruz'İsveç Dışişleri Bakanı Billström: Teröre karşı Türkiye ile ortak hareket ediyoruz

Erdoğan: İsveç'in yeni başbakanı bizimle görüşmek istemiş! Randevu verin, gelsin dedimErdoğan: İsveç'in yeni başbakanı bizimle görüşmek istemiş! Randevu verin, gelsin dedim

KRİSTERSSON TÜRKİYE'YE GELECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'daki ziyareti tamamladıktan sonra dönüş yolunda yaptığı açıklamada, İsveç'in yeni Başbakanı Ulf Kristersson'un kendileriyle görüşmek için talepte bulunduğunu söylemiş ve randevu verdiklerini belirtmişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 130
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Batılıların sözüne asla gücenilmez tamam söz der ertesi gün teröristlere tırlar dolusu silah gönderirler..
    Cevapla
  • TC CELLAT 1 yıl önce Şikayet Et
    Tiplerine bir bak hiç güven veriyorlarmi ab dost olmaz onun için içerde yatan teroristlerde dahil idam edilmeli terör destek olan açık kapalı gizli vekilimden tut soyu bozuk içimize karışmış vatandaşına kadar TC vatandasliklari alınmalı sürgün edilmeli ülkenin güvenliğine zarar vermişler yakalandıkları ikinci gün elktrikli urgan veya kimyasal kullanılarak idam edilmeli silahla infaz etmek kolay olur
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Güvenmeyin Güvenmeyin Güvenmeyin
    Cevapla
  • Dün 1 yıl önce Şikayet Et
    Sözde bez parçasına hem bayrak demeyin hemde fotosunu koymayın..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu adam da samimi konuşmuyor bunlara güven olmaz imzayı alıp yine eski haline döner ler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?