İsveç'in yeni başbakanı belli oldu! Dikkati çeken Türkiye sözü

Muhafazakar Parti'nin lideri Ulf Kristersson, İsveç'in yeni başbakanı seçildi. Başbakan olduktan sonra kameralar karşına geçen Kristersson, NATO'ya katılım sürecinin başlaması için Türkiye'yle yapılan anlaşmaya değindi.

GİRİŞ 17.10.2022 13:43 GÜNCELLEME 17.10.2022 15:54
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

İsveç'te parlamento, Ilımlı Muhafazakar Parti'nin lideri Ulf Kristersson'u yeni başbakan olarak seçti.

Bugün İsveç Parlamentosu, Ilımlı Muhafazakar Parti'nin lideri Ulf Kristersson'un başbakanlığı için güven oylamasına gitti. 176'ya evete karşı 173 hayır ile İsveç'in yeni başbakanı Ulf Kristersson oldu.

Ulf Kristersson, oylaması sonrası kendisini destekleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

İSVEÇ'TE 3'LÜ KOALİSYON HÜKÜMETİ KURULMUŞ OLDU

İsveç'te 11 Eylül'de yapılan seçimlerden 36 gün sonra sağ koalisyon hükümeti kuruldu.

Ilımlı Muhafazakar Parti (M), Liberal Parti (L) ve Hristiyan Demokrat Partisi (KD) ile üçlü koalisyon hükümeti parlamentoda güvenoyu aldı.

Aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi (SD) de hükümete dışarıdan destek verdiğini açıkladı.

Ana muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti (S), Yeşiller ve Çevre Partisi (MP), Sol Parti (V) ve Merkez Partisi (C) güven oylamasında hükümete destek vermedi.

İsveç'in müstakbel başbakanından açıklama: Türkiye'yi ikna edebilirizİsveç'in müstakbel başbakanından açıklama: Türkiye'yi ikna edebiliriz

TÜRKİYE İLE YAPILAN ANLAŞMAYA BAĞLILIĞINI İFADE ETMİŞTİ

İsveç'in yeni hükümeti, ülkesinin NATO'ya katılım sürecini başlatması için Türkiye ile yapılan anlaşmaya uymayı planladıklarını açıklamıştı.

Ulf Kristersson da hafta sonu yaptığı açıklamada, "Anlaşmaya bağlı kalacağız ve şartları yerine getireceğiz. Bu sürecin iyi sonuçlanacağını düşünüyorum" demişti.

TÜRKİYE HAKKINDA YENİ AÇIKLAMA

Kristersson, Türkiye ile İsveç arasında süren NATO görüşmelerini değerlendirdi. Başbakan seçilmekten dolayı çok mutlu olduğunu kaydeden Kristersson, "Bugün Başbakan seçildim. Bana duyulan güvenden dolayı teşekkür ederim. NATO üyeliği, İsveç ve Finlandiya için çok önemli. Türkiye ile NATO anlaşmasına bağlıyız. Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında yapılan anlaşmanın gereklerini yerine getirmek için bütün gücümüzle çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Türk hükümeti ve yetkililerle konu hakkında görüşeceklerini söyleyen Kristersson, "Türk hükümeti ve yetkilileriyle doğal olarak bire bir görüşüp konuyu diyalog çerçevesinde bir çözüme ulaştıracağımıza inanıyorum. Bütün NATO ülkelerinin de bildiği üzere, İsveç ve Finlandiya ile NATO üyeliğine ortak müracaat ettik. NATO üyeliğinin gerekliliği için elimizden geleni yapıyoruz. Dileğimiz o ki İsveç ve Finlandiya, NATO üyeliğine ortak kabul edilir" dedi.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Hacı yat kalk erdoğana dua et isveç halkını teröristin elinden kurtardı
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Isvece güven olmaz eski basbakan söz verdi uymadi yeni basbakan eski basbakanin sözüne uymaz finlandiya nato ya alina bilir onlara güvenile bilir ama isvec asla güvenilemez pkk lilari teslim et pkk pjak tak ypg pyd destegi kes bu kadar basit düsman olma mütefik ol nato ya gir yeterince natoda türkiye düsmani var bir tane daga olmasina karsiyiz
    Cevapla
  • Alparslan Torunları 1 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklar ödeviniz verilmiştir. Yapan sınavı geçer. Ders yapmayan, maalesef sınıfta kalır. Kural bu. Size verilen sözleri yerine getirin, bizde sözümüzü tutarız. Söz. Biz sizler gibi değiliz.
    Cevapla
  • Mareşal Subitay 1 yıl önce Şikayet Et
    !!!!????İsveç'e Ultumatomdur Bu////Önce Türk////lerden Bir Özür Dinleyeceksin. ///Buda Yetmez ////Bendende Özür Dileyeceksin////Buda Yetmez////Derhal Türkiye ye Savaş Uçağı. Son Model Jet Motorunun Fabrikasını ////Türkiye'de Kuracaksın.////Buda Yetmez. Jet Motoru Teknoloji Tiransferi Yapacaksın. Derhal vede Acil.////Buda yetmez.Yunanistana Ambargo Uygulayacaksin.//// Buda Yetmez. PKK. Li Zerdus Bozuntularini Tutuklayacaksin. Ve Hapse Atacaksın. ////Ulan Bu Bir Emirdir. İsveç////.Nokta.
    Cevapla
  • BAYRAKLI 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveç e güven olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...