Kristersson'dan Erdoğan'a "görüşmeye hazırım" mektubu

İsveç'in yeni Başbakanı Ulf Kristersson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektupta Ankara ziyaretine hazır olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, Kristersson'un randevu talebini kabul etmişti.

Kristersson'dan Erdoğan'a "görüşmeye hazırım" mektubu
Kristersson'dan Erdoğan'a "görüşmeye hazırım" mektubu
GİRİŞ 22.10.2022 11:48 GÜNCELLEME 22.10.2022 11:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İsveç'in en büyük günlük gazetelerinden Aftonbladet'in haberine göre ülkenin yeni Başbakanı Ulf Kristersson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dün ülkesinin Ankara Büyükelçiliği aracılığı ile mektup gönderdi.

Mektupta Kristersson'un, "Umarım (NATO üyeliği) bu konu hakkında kısa süre içinde ayrıntılı bir görüşme yapabiliriz. Size uygun olur olmaz Ankara'ya gelmeye hazırım" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Türkiye ile özellikle terörle mücadelede olmak üzere çeşitli düzeylerde iş birliğini derinleştirmek istediğini vurgulayan Kristersson'ın, "Türkiye'nin güvenlik sorunlarını çok ciddiye alıyoruz ve terör örgütü PKK ve diğer tüm terör örgütleri ile bunların kollarından gelen tehditler de dahil olmak üzere terörün tüm biçim ve tezahürleriyle mücadelede iş birliği yapmak istiyoruz" dediği belirtildi.

Kristersson'ın ayrıca, "Hükümetim, bu terörist grupların faaliyetlerini önlemek için Türkiye ile terörle mücadele iş birliğini yoğunlaştıracaktır. Bu alanda İsveç Güvenlik Polisi ve Adalet Bakanlığı'nın yakın zamanda Ankara'ya yaptığı ziyaretler, iş birliği için güçlü platformlar oluşturmayı başardı" ifadelerine yer verildi.

İki ülke arasında farklı alanlardaki iş birliği konusuna da değinen Kristersson'ın, "Kültür, ticaret ve diğer siyasi alanlarda daha fazla iş birliği yapmalıyız. Yeni hükümetimdeki bakanlar bu geniş gündemi ilerletmek için inisiyatif almaya istekli" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Erdoğan: İsveç'in yeni başbakanı bizimle görüşmek istemiş! Randevu verin, gelsin dedimErdoğan: İsveç'in yeni başbakanı bizimle görüşmek istemiş! Randevu verin, gelsin dedim

İsveç: Erdoğan'ın görüşme talebimizi kabul etmesi iyi haberİsveç: Erdoğan'ın görüşme talebimizi kabul etmesi iyi haber

ERDOĞAN TALEBİ KABUL ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada, "İsveç'in yeni başbakanı randevu talebinde bulundu. Arkadaşlarımıza 'Randevu verin, gelsin' dedim" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis su aralar cok mesgul sansini baska zaman yine dene
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizden haber bekle geleceksinde ne getireceksin bize ondan haber et bos bos geleceksen randavu yok ama eyi niyet icin ilketapta ucakdolusu hain getireceksen olabilir
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim İsveç ile görüşecek hiçbir şeyimiz yok.. YILLARDIR verdikleri zarar nasıl tölere edilebilir..
    Cevapla
  • Yasar 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelirken yanında isveç çakısı ve istediğimiz teröristleride getir ertesi gün üyeliğinizi parlementoya getirelim. Ha çakımı çakıyla getirdiklerini sünnet edeceğiz.
    Cevapla
  • nevzat 1 yıl önce Şikayet Et
    bunla bugün kabul ederler pkk nın terörör olduğunu yarın yine destek verirler çifte stsndart batının ruhunda var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!