İsveç'in müstakbel başbakanından açıklama: Türkiye'yi ikna edebiliriz

İsveç'te yeni kurulacak hükümet, NATO üyeliği için Türkiye'yle yapılan anlaşmaya uyacağını açıkladı. Kristersson, "Anlaşmaya bağlı kalacağız ve şartları yerine getireceğiz. Üyelik konusunda Türkiye'yi ikna edebileceğimize inanıyorum" dedi.

İsveç'in müstakbel başbakanından açıklama: Türkiye'yi ikna edebiliriz
İsveç'in müstakbel başbakanından açıklama: Türkiye'yi ikna edebiliriz
GİRİŞ 15.10.2022 10:42 GÜNCELLEME 15.10.2022 10:42
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türkiye, terör örgütlerine destekleyen Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine itirazlarını, askeri ittifakın haziran ayında Madrid'deki zirvesinde geri çekmiş, zirvede Üçlü Muhtıra imzalanmıştı. İsveç, geçen ay da Türkiye'ye silah ambargosunu kaldırmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, bu hafta yaptığı açıklamada, Finlandiya ve İsveç'le temasların devam ettiğini ancak iki ülke tarafından Türkiye'nin terörle ilgili beklentilerine yönelik bir adım atılmadığını söylemişti.

"TÜRKİYE'Yİ İKNA EDEBİLİRİZ"

İsveç'te Ilımlı Muhafazakar Parti hükümeti kurmak için anlaştı. Partinin lideri Ulf Kristersson, sağ bloktan Liberal Parti ve Hristiyan Demokrat Partisi ile üçlü koalisyon kuracağını, dışarıdan aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi'nin hükümete destek vereceğini belirtti.

Gelecek hafta başbakanlık koltuğuna oturması beklenen Kristersson, Türkiye'yle NATO üyeliği konusunda yapılan anlaşmaya ilişkin açıklamalar da yaptı. Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında yoğun görüşme trafiği olduğunu kaydeden Kristersson, "Anlaşmaya bağlı kalacağız ve şartları yerine getireceğiz. Bu sürecin iyi sonuçlanacağını düşünüyorum" dedi.

İsveçli siyasetçi, "Finlandiya ve İsveç ortak olarak ittifaka katılmak istiyor ve diğer NATO ülkeleri de bundan yana. Bu konuda Türkiye'yi ikna edebileceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin yanı sıra Macaristan da henüz iki ülkenin NATO'ya katılımına onay vermedi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 15
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    İkna demiyelim , mecburlar diyelim . Sözleşmenin altına İsveç devleti imza atmıştır . İktidara kim gelirse gelsin taahhüt taahüttür .
    Cevapla
  • Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    İkna ne demek? Buda başka bir tip. Bunların huylarından vazgeçmeye niyeti yok gibi.
    Cevapla
  • Aydin 1 yıl önce Şikayet Et
    Belki ikna edersiniz ama kandıramazsınız. Önce vatan hainlerini teslim edin ondandan sonra ikna etmek için calışın.
    Cevapla
  • Yiğido 1 yıl önce Şikayet Et
    TERÖRÜ DESTEKLEYEREKMİ İKNA EDECEKSİNİZzzz
    Cevapla
  • Hüseyin Koçak 1 yıl önce Şikayet Et
    Ha şöyle hizaya gelin. Bizim acelemiz yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı