Türkiye ile yeni İsveç hükümeti arasında ilk görüşme

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'in yeni Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile tebrik amaçlı telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Madrid'de imzalanan Üçlü Muhtıranın uygulanması hususu ele alındı.

Türkiye ile yeni İsveç hükümeti arasında ilk görüşme
Türkiye ile yeni İsveç hükümeti arasında ilk görüşme
GİRİŞ 24.10.2022 13:14 GÜNCELLEME 24.10.2022 13:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'in yeni Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile tebrik amaçlı telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Madrid'de imzalanan Üçlü Muhtıranın uygulanması hususu ele alındı.

Tobias Billström

İsveç'in yeni başbakanı belli oldu! Dikkati çeken Türkiye sözüİsveç'in yeni başbakanı belli oldu! Dikkati çeken Türkiye sözü

Ulf Kristersson: Türkiye'ye gidip Erdoğan'la görüşmek istiyorumUlf Kristersson: Türkiye'ye gidip Erdoğan'la görüşmek istiyorum

İsveç: Erdoğan'ın görüşme talebimizi kabul etmesi iyi haberİsveç: Erdoğan'ın görüşme talebimizi kabul etmesi iyi haber

KRİSTERSSON TÜRKİYE'YE GELECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'daki ziyareti tamamladıktan sonra dönüş yolunda yaptığı açıklamada, İsveç'in yeni Başbakanı Ulf Kristersson'un kendileriyle görüşmek için talepte bulunduğunu söylemiş ve randevu verdiklerini belirtmişti.

Ulf Kristersson da başbakan seçildikten sonra Türkiye'ye yönelik sıcak mesajlar vermiş ve Madrid'de imzalanan anlaşmaya uyacaklarını kaydetmişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Bursa 1 yıl önce Şikayet Et
    bir 10 sene daha görüşürsünüz bunlar teröristleri desteklemeyi asla bırakmaz bir şansları var Türkiye'de sezgin Tanrıkulu gibi zihniyetler seçimlerde başa gelirse işte o zaman şartıs şurtsuz hemen natoya girerler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin