NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin gücünü çıplak gözle seyretti: Bizzat gördüm

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Tahıl gemilerinin İstanbul Boğazı'ndan geçişini bizzat gördüm. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştum. Türkiye'nin tahıl anlaşmasındaki çabalarını takdirle karşıladığımı ilettim" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 08.11.2022 18:41 GÜNCELLEME 08.11.2022 19:32
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Türkiye, güçlü liderliği sayesinde Batı ile Rusya arasındaki anlaşmazlığın yansıması olan küresel gıda krizini bir kez daha çözerek dönüşen dünya düzeninde daha saygın bir ülke konumunu güçlendiriyor.

NATO'CU STOLTENBERG AÇIKLADI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna tahılının dünyaya aktarılmasını sağlayan tahıl anlaşmasındaki rolü için Türkiye'yi takdirle karşıladıklarını, bunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a geçen hafta ilettiğini söyledi.

Düğüm Türkiye'de çözüldü... Aşama aşama tahıl krizi böyle aşıldıDüğüm Türkiye'de çözüldü... Aşama aşama tahıl krizi böyle aşıldı

Stoltenberg, Mısır'da düzenlenen COP27 iklim konferansında düzenlenen "İklim Güvenliği" konulu toplantıya video konferansla bağlanarak konuşma yaptı.

Küresel gıda fiyatları yüzde 15 düştüKüresel gıda fiyatları yüzde 15 düştü

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısıyla başlayan savaş nedeniyle dünyada enerji ve gıda fiyatlarının arttığını hatırlatan Stoltenbeng, Ukrayna tahılının dünya piyasalarına aktarılması için Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye'nin girişimleriyle varılan anlaşma sayesinde gıda fiyatlarının gerilediğini belirtti.

TÜRKİYE'NİN GÜCÜ SAYESİNDE GERÇEKLEŞTİ

Stoltenberg, geçen hafta Türkiye'yi ziyaretinde konuyu gündeme getirdiğini ifade ederek şunları söyledi:

"BM, NATO müttefiki Türkiye ve uluslararası camia, küresel gıda pazarındaki baskıyı kısmen de olsa azaltmak için tahılın, Ukrayna'dan ihracını mümkün kılan anlaşmayı müzakere ederek sonuçlandırdı. Geçen hafta İstanbul'u ziyaret ettim. Tahıl gemilerinin İstanbul Boğazı'ndan geçişini bizzat gördüm. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştum. Türkiye'nin tahıl anlaşmasındaki çabalarını takdirle karşıladığımı ilettim. Rusya'ya tahıl anlaşmasına uyması ve anlaşmayı uzatması için çağrımızı sürdürüyoruz."

"UKRAYNA, MÜZAKERELER İÇİN ELİNİ GÜÇLENDİRMELİ"

Ukrayna ile savaşını Rusya'nın bitirmesi gerektiğini dile getiren Stoltenberg, "Ukrayna'nın savaşı bitirmesi halinde egemen bir devlet olmayacağını, Rusya bitirirse barış sağlanabileceğini" söyledi.

Erdoğan tahıl sorununu çözdü, Scholz iki gün sonra Putin'e çağrı yaptıErdoğan tahıl sorununu çözdü, Scholz iki gün sonra Putin'e çağrı yaptı

Stoltenberg, savaşın masada bitebileceğini ifade ederek, Ukrayna'nın masada güçlü olabilmesi için sahada da güçlü olması gerektiğini vurguladı.

Stoltenberg, "Bir aşamada savaşı sonlandıracak müzakerelerde elini güçlendirebilmesi için Ukrayna'yı desteklemeliyiz." şeklinde konuştu.

Bakan Kirişci'den 'tahıl koridoru' açıklaması:  Açık tutulması bir zorunlulukturBakan Kirişci'den "tahıl koridoru" açıklaması: Açık tutulması bir zorunluluktur

Financial Times: Rusya, Türkiye'ye bağımlı hale geldiFinancial Times: Rusya, Türkiye'ye bağımlı hale geldi

Türkiye'nin başarısını analiz ettiler: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok kartı varTürkiye'nin başarısını analiz ettiler: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok kartı var

Rus basını: Etkili arabuluculuk yapabilen tek lider ErdoğanRus basını: Etkili arabuluculuk yapabilen tek lider Erdoğan

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    batılı insanlara güvenilmez,kızılderililer çok iyi bilir.
    Cevapla
  • ziyaretçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Kart çok iş yok gençler işsiz geziyor atama yapılmıyor üniversite mezunları atanmıyor hak edilen kadrolar verilmiyor kafadan kriterler uygulanıyor insanlar mağdur ediliyor atanmışlar tanrılaşıyor görev yapmıyor hak yiyor üç yüz km den iki defa geldik oy verdik şimdi rüzgar tersine dönüyor sonuç ne olacak göreceğiz
    Cevapla
  • Ali AydıN 1 yıl önce Şikayet Et
    sonuc durmak yok yola devam
    Cevapla
  • alii 1 yıl önce Şikayet Et
    zillet çukurunda debelenen nankör zihniyet görmez bu gücü ,bunların gözleri kör çünkü
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazıları sadece eleştirir . Büyük düşünen yapar.
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    İtibar paradan daha önemlidir...Türkiyenin bu gücü ekonomiye'de bir şekilde yansıyacaktır...Dünya da bir çok ülke Türkiye ile çalışmak için sıra bekliyor...azcık sabır...
    Cevapla
  • alii 1 yıl önce Şikayet Et
    gelde bu itibarı ve geleceğin parlak oluşunu anlat bu şuursuzlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akaryakıta çifte indirim geliyor! EPDK'dan yeni karar
Otomotiv satışlarında aylar sonra bir ilk yaşandı