Rus basını: Etkili arabuluculuk yapabilen tek lider Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimiyle küresel tahıl krizinin çözülmesinin yankıları devam ediyor. Rus basını ve Rus uzmanlar, Erdoğan'ın Rusya ile Batı ve Ukrayna arasında etkili arabuluculuk yapabilen tek lider olduğu yorumunda bulundu.

Rus basını: Etkili arabuluculuk yapabilen tek lider Erdoğan
Rus basını: Etkili arabuluculuk yapabilen tek lider Erdoğan
GİRİŞ 05.11.2022 11:05 GÜNCELLEME 05.11.2022 11:46
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimiyle küresel tahıl krizinin çözülmesinin yankıları sürüyor.
  • Rus uzmanlar "Arabuluculukta en etkili lider Erdoğan" derken, Batı basını da Türkiye'nin artan etkinliğine dikkat çekti.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda dünya için kritik önemde olan küresel tahıl sevkiyatının Türkiye'nin arabuluculuğunda yeniden başlamasına dair yorumlar gelmeye devam ediyor.

Rusya, geçtiğimiz günlerde güvenlik gerekçesiyle Ukrayna'nın Karadeniz'deki limanlarından tahıl ihracatına izin veren Tahıl Koridoru Anlaşması'nı askıya almıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından Moskova anlaşmaya geri dönmüştü.

Erdoğan: Putin ile görüştük, Rusya tahıl anlaşmasına geri dönme kararı aldıErdoğan: Putin ile görüştük, Rusya tahıl anlaşmasına geri dönme kararı aldı

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan tahıl koridoru açıklaması: Kriz nasıl çözüldüSon dakika: Başkan Erdoğan'dan tahıl koridoru açıklaması: Kriz nasıl çözüldü

Son dakika... Türkiye'nin tarihi başarısı dünya basınında: 'Acil' koduyla geçtiler!Türkiye'nin tarihi tahıl başarısı dünya basınında

ABD'den Türkiye'ye tahıl koridoru teşekkürüABD'den Türkiye'ye tahıl koridoru teşekkürü

Birleşmiş Milletler’den Türkiye’ye teşekkürBirleşmiş Milletler’den Türkiye’ye teşekkür

"TEK ETKİLİ LİDER ERDOĞAN"

Rus basını ve Rus uzmanlar, Erdoğan'ın Rusya ile Batı ve Ukrayna arasında etkili arabuluculuk yapabilen tek lider olduğu yorumunda bulundu.

Moskovskiy Komsomolets gazetesindeki haberde, "Erdoğan bunu yeniden yaptı. Türkiye Cumhurbaşkanı, Rusya'yı tarım anlaşmasına döndürerek dünyada bugün sadece kendisinin Rusya ile Batı ve Kiev yönetimi arasında etkili (hatta çok etkili) rol oynayabileceğini bir kez daha gösterdi" ifadeleri kullanıldı.

Avrup Birliği'nden Türkiye ve Birleşmiş Milletler'e 'tahıl koridoru' teşekkürüAvrup Birliği'nden Türkiye ve Birleşmiş Milletler'e "tahıl koridoru" teşekkürü

Stoltenberg'den Türkiye'ye 'tahıl' teşekkürüStoltenberg'den Türkiye'ye 'tahıl' teşekkürü

Rusya'dan dikkat çeken açıklama: Ana faktör Türkiye'dirRusya'dan dikkat çeken açıklama: Ana faktör Türkiye'dir

Fransa: Ukrayna'dan tahıl ihracatının Karadeniz üzerinden yeniden başlaması iyi haberFransa: Ukrayna'dan tahıl ihracatının Karadeniz üzerinden yeniden başlaması iyi haber

Düğüm Türkiye'de çözüldü... Aşama aşama tahıl krizi böyle aşıldıDüğüm Türkiye'de çözüldü... Aşama aşama tahıl krizi böyle aşıldı

"TARAFLARI AYNI MASAYA GETİREBİLECEK AZ SAYIDAKİ LİDERLERDEN"

Batı medyasında da Erdoğan'ın üstlendiği role dikkat çekiliyor.

Business Insider sitesindeki haberde, Türkiye'nin savaş boyunca ince bir çizgide yürüdüğüne dikkat çekilip Erdoğan'ın giderek artan etkisine vurgu yapıldı.

Haberde "Türkiye, Erdoğan'ın kendisini Rusya ve Ukrayna arasındaki krizlerde giderek daha önemli bir bölgesel aktör olarak konumlandırmasıyla, tarafları aynı masaya getirebilecek az sayıdaki ülkelerden biri oldu" denildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • Barbaroslar geliyor 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya lideri reis bravo
    Cevapla
  • Murat gözükara 1 yıl önce Şikayet Et
    İŞTE Reis farkı... Siz ancak yuvarlak masada oturup 8 saat hamburger yersiniz... BOŞ MASALILAR....
    Cevapla
  • Kutahyali 1 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü Reisimiz çok hayır dua alıyor da başarı ondandir böyle inanıyorum acizane
    Cevapla
  • TÜRKÜRT 1 yıl önce Şikayet Et
    bide gel bunu bizim millete anlat. hemen ekonomi... sanki dünyada hic kriz yok, sadece Türkiye ekonomik kötü
    Cevapla
  • 4abdullah4 1 yıl önce Şikayet Et
    maşallah reisime
    Cevapla
  • İsmail hakki 1 yıl önce Şikayet Et
    Diplomasinin meyveleri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir reklam ile yüz milyonlarca lira vurgun! Firma sahibi İzmir’de yakalandı
Portekizli siyasetçiden Türklere hakaret