Rusya'dan dikkat çeken açıklama: Ana faktör Türkiye'dir

Kremlin: Türkiye'nin tahıl anlaşmasının başlamasındaki varlığı anlaşmalara olan güvenin ana faktörüdür.

GİRİŞ 03.11.2022 13:30 GÜNCELLEME 03.11.2022 14:20
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin girişimleriyle tahıl anlaşmasına geri dönen Rusya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Türkiye'nin tahıl anlaşmasının başlamasındaki varlığı anlaşmalara olan güvenin ana faktörüdür" denildi.

Diğer yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Türkiye'nin tahıl anlaşması kapsamında Ukrayna'nın garantörü olduğu için memnun olduğunu belirtti.

TAHIL ANLAŞMASI TWİTTER'DA GÜNDEM OLDU

Öte yandan Rusya'nın tahıl anlaşmasına dönüşü Türkiye'deki sosyal medya kullanıcılarının gündemine yerleşti. Tahıl anlaşması, trendlerde ikinci sırada yer aldı.

Rusya, Karadeniz Tahıl Girişimi Anlaşması'nı 29 Ekim'de askıya aldığını duyurmuştu. Türkiye'nin ve Birleşmiş Milletler'in (BM) yürüttüğü diplomasi trafiğinin ardından Rusya dün anlaşmaya geri döndüğünü açıkladı.

Erdoğan: Putin ile görüştük, Rusya tahıl anlaşmasına geri dönme kararı aldıErdoğan: Putin ile görüştük, Rusya tahıl anlaşmasına geri dönme kararı aldı

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan tahıl koridoru açıklaması: Kriz nasıl çözüldüErdoğan'dan tahıl koridoru açıklaması: Kriz nasıl çözüldü

Rusya Savunma Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada, BM'nin katılımı ve Türkiye'nin desteği sayesinde tahıl anlaşmasıyla ilgili Ukrayna tarafından gerekli yazılı garantileri aldıklarını belirterek, "Rusya, aldığı garantileri yeterli buldu, tahıl anlaşmasındaki katılımına devam edecek. BM'nin katılımı ve Türkiye'nin desteği sayesinde tahıl anlaşmasıyla ilgili Ukrayna tarafından gerekli yazılı garantiler alabildik" ifadelerini kullanmıştı.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 43
  • Hızır ilyas HASTA 1 yıl önce Şikayet Et
    Turktarihinde 6. Adam R.Tayyip ERDOĞAN,, 1 CENGİZHAN. 2 ALPARSLAN. 3.FATİH SULTAN. 4.KANUNİ SULTAN. 5. ATATÜRK. 6. TAYYİP ERDOĞAN. Günaydınlar mutlu sabahlar hoş vakitler dilerim
    Cevapla
  • Hızır ilyas HASTA 1 yıl önce Şikayet Et
    Sahada ve masada güçlü bir Türkiye vardır. Onurluyuz itibarimiz Tavan yapıyor. Günaydınlar 6,li masa
    Cevapla
  • tarihin mahiri 1 yıl önce Şikayet Et
    İslam halâskarına selam..
    Cevapla
  • Ömer HANCI 1 yıl önce Şikayet Et
    Dün elin adamları gelecek 20 30 yılı planlar ve düzeni kurardı bizler bakardık, bugün REYİS RTE 50 yıllık 100 yıllık planlarla geleceği inşa ediyor. Birileri hala orada burada ne işimiz var, onlar bunlar niye burda diyor. Devlet aklı beyler devlet. Yeni dünya düzeni oluştuğunda tarih bu günleri elbette yazacaktır. Yeni yüzyıl #TÜRKİYEYÜZYILI olacaktır.
    Cevapla
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    bati ne kadar istemesede Türkiye güvenilir ülke durumundadır. tahıl ve enerji kıstacını elinde bulunduran ülkelere ragmen..ama kimyasal silah ve uyuşturcu iftiralarıni attıran bilinki yıne batıdır. Türkiyenin yükselişini güvenirliğini kaybetmesi her zaman onlara yarayacak.Turkiye yine onlara rağmen rusya ile köprüleri koparmadı. rusyada Türkiye gibi bir partneri kaybetmek niyetinde degil.tam suriyeye girecek iken yunanistan bize gel gel desede biz yerimizdeyiz.yani hem rusya hem Turkiye bölgede işbirliğini dahada artırmalı. Ukrayna batıya rağmen rusya ile masaya oturmalı.Rusya ve Türkiyenin yükselişi birilerini çok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyaca ünlü üniversiteden İsrail kararı! Tüm dünyaya duyurup feshettiler
Hemşire Selen Bilgin’in şüpheli ölümü! Doktor sevgilisi ile ilgili korkunç iddia