BM, Türkiye'ye minnettar: Asla unutmayacağız

BM Barış Gücü Operasyonlarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix, Türkiye'ye minnettar olduklarını vurgulayarak, "Türk ordusu ve polisi nerede hizmet verirlerse versinler gözle görülür bir fark oluşturuyor" dedi.

BM, Türkiye'ye minnettar: Asla unutmayacağız
BM, Türkiye'ye minnettar: Asla unutmayacağız
GİRİŞ 09.11.2022 23:22 GÜNCELLEME 09.11.2022 23:31
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler, örgütün barışı koruma çabalarına güçlü desteği ve dünya çapında BM bayrağı altında görevli üniformalı personelinin hizmet ve fedakarlıkları nedeniyle Türkiye'ye teşekkürlerini sundu.

BM'den yapılan açıklamada, Türkiye'nin, BM Barış Gücü misyonlarından 8'ine 24'ü kadın olmak üzere 179 asker ve polisiyle destek sağlayarak Barış Gücü'ne büyük katkı veren ülkeler arasında olduğu ifade edildi.

"TÜRK BARIŞ GÜCÜ PERSONELİNİN FEDAKARLIĞINI ASLA UNUTMAYACAĞIZ"

Açıklamada ifadelerine yer verilen BM Barış Gücü Operasyonlarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix, "Türk ordusu ve polisi nerede hizmet verirlerse versinler gözle görülür bir fark oluşturuyor. Sahada, yüksek düzeyde bir profesyonellik ve özveri sergiliyorlar, onlara süregelen katkıları için derinden minnettarız. BM bayrağı altında görev yaparken yıllar içinde hayatını kaybeden 6 Türk barış gücü personelinin fedakarlığını asla unutmayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Lacroix, Türkiye’nin BM'nin Lübnan’daki Geçici Gücü UNIFIL'in Deniz Görev Gücü'ne denizci personel ve gemi sağlamasını da özellikle takdirle karşıladığını belirtti.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KATKISI UNIFIL'E 

Türkiye, Barış Gücü misyonlarına en büyük katkısını 110 personel ile UNIFIL'e sağlıyor. UNIFIL'in Deniz Görev Gücü'nde yer alan Türk BM Barış Gücü personeli Lübnan Donanması’na karasularını izleme ve kıyı şeridini korumada destek sağlıyor.

GUTERRES'İN GÖREV HEDEFLERİNE DE DESTEK VERİLİYOR

Türkiye ayrıca, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in görev hedefleri daha belirgin çizilmiş, daha güçlü ve daha güvenli operasyonlar, daha donanımlı ve eğitimli kuvvetler aracılığıyla ve siyasi çözümler için desteği harekete geçirerek barışı korumayı güçlendirmeyi amaçlayan Barışı Koruma Eylemi (A4P) girişimini de destekliyor.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin gücünü çıplak gözle seyretti: Bizzat gördümNATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin gücünü çıplak gözle seyretti: Bizzat gördüm

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • AHMET DAL 1 yıl önce Şikayet Et
    fransa nın Romanya'da ki askerleri aç oldukları için eylem yapmışlar. Yazık başka milletlerin askerleri perişan. abd nin Almanya ve Japonya daki askerlerinin Milyar dolarları bulan giderlerini o ülkeler ödüyor. abd utanıyor olmalı.
    Cevapla
  • akemi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu övgüleri icraata çeviremeyen siyasiler oldukça daha çok övgü duyarız ardından da yaptırımlara maruz kalırız!
    Cevapla
  • 0606 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ye ver GAZI ,tepe tepe kullan , Kıprısta Türk u BM muhatap bile almıyor rum a danışıp karar alıyor ,amerika ve batı çıkarları için en kullanilmaya hazır ordu Türk ordusu ,pekte gönüllüyüz,teşekkür bahane batınin pkk/pyd ,fetö terörune desdekleri şahane ,iki yüzlü alçaklar
    Cevapla
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    Eeee işlerine gelince tabii. Bizim ezikoğlu ezik bazı brokratlar da aman batı bizi övdü aman batı bizi övsün de gerisini boş ver aklındalar. Aklını kiraya verirsen sonuc bu tabi
    Cevapla
  • Tuzla 1 yıl önce Şikayet Et
    Batida bir yere baris gucu askeri gonderilecekse icerdeki ticari baglantilarla koordineli hareket edilip asker sayisi kadar isadamida gonderiyorlar guvenlik bizden para sizden diye bizde sadece asker oda devlet kesesinden yurt disina bolca asker gonderelim ama yukardaki sekilde
    Cevapla
  • mehmet. savaş 1 yıl önce Şikayet Et
    gavur un. ovmesi. hayra. alamet. degil dir. altindan. bir. çapan oğlu. çikar. bugun. oyle. işine. geliyor. da. ondan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten 45 üründe büyük indirim
Dev derbi yarın: Galatasaray-Fenerbahçe! Şampiyonluk düğümü çözülüyor