Putin'in akıl hocasından şoke eden 'Herson' açıklaması: Putin ya devrilsin ya öldürülsün

Putin’in akıl hocası olarak tanınan ünlü siyaset bilimci Prof. Alexander Dugin, Herson yenilgisi üzerine “Putin’i ya öldürün ya da devirin” çağrısı yaptı.

GİRİŞ 13.11.2022 15:38 GÜNCELLEME 13.11.2022 15:54
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Putin’in akıl hocası olarak bilinen ve kızını Ukrayna’nın düzenlediği bir suikast sonucu kaybeden ünlü siyaset bilimci Prof. Alexander Dugin, Rusya’nın Herson’dan çekilişi üzerine öfke püskürdü.

Rusya’nın Herson’da çekilmesi üzerine sessizliğini bozan Dugin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in öldürülmesi ya da devrilmesini ima etti. Aşırı sağcı Alexander Dugin, Putin'in başarısız Ukrayna işgaline karşı ilk tepki veren Rus oldu.

60 yaşındaki Dugin’in Putin'i Ukrayna'da işgale çağıran ve Herson’un kaybının Rus gururuna büyük bir darbe olarak gören Moskova seçkinlerinden biri olarak tanınıyor. 

Dugin'den açıklama: Putin blöf yapmıyor!Dugin'den açıklama: Putin blöf yapmıyor!

Dugin: Gerekirse nükleer silah kullanırızDugin: Gerekirse nükleer silah kullanırız

HER GERÇEK RUS'UN YAS TUTMASI GEREKİYOR

Dugin, sosyal medyada şunları yazdı:

"Hükümdar'a mutlak güç doluluğu veriyoruz ve kritik bir anda hepimizi, halkı, devleti, insanları, vatandaşları kurtarıyor. Ama sadece kurtarırsa.” Dugin, Ukrayna'daki durumdan bahsederken şunları söyledi:  "Her gerçek Rus’un mevcut durumdan dolayı artık yas tutması ve acıdan dişlerini sıkması gerekiyor." Dugin, Rusya'nın Herson’un teslim ettiğini söyleyerek “Siviller buna üzülmüyorsa Rus değillerdir"

Dugin, Rus topraklarının Kırım'a, ardından Ukrayna'nın geri kalanına ve Baltık ülkelerine genişletilmesi çağrısında bulunarak Ukrayna işgalinin ana savunucularından biri olmuştu. 

KIZI SUİKASTE KURBAN GİTTİ

Geçtiğimiz aylarda Aleksandr Dugina'nın kızı Darya Dugina, aracına bomba konularak öldürüldü. Ancak asıl hedef Aleksandr Dugin olduğu belirtildi. Dugina'ya düzenlenen suikastin arkasında Ukrayna istihbaratının bulunduğunu iddia edildi. Suikastı 1979 doğumlu Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk olduğu kaydedildi.  Ayrıca, Vovk'un 2010 doğumlu kızı Sofia Mihaylovna'nın da plana dahil olduğu bildirildi.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 70
  • meyyid 1 yıl önce Şikayet Et
    büyük hakan abdulhamit han avrupanın karışmasını bekledi ama maalesef bizdeki ittihatçılar bizide bu savaşa soktu ve osmanlı yıkıldı.şimdide aynı oyuna gelmeyelim bırakın kefereler birbirini yesin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Acele etme ağa sıra sana da gelebilir, kader bu Yüce yaratan kim bilir daha neler yazdı
    Cevapla
  • İnsan ol 1 yıl önce Şikayet Et
    Okuyunca prof olunca insan olunmuyor. Bu ve bunun gibi nice okumuş ama içinde canavar olanlar var.
    Cevapla
  • Levrock 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bak, putin sevicileriyle dolu. Taraf olmadan olmuyormu?
    Cevapla
  • Kızıl elma 1 yıl önce Şikayet Et
    Duginde Demekki hayinmiş vay dugin vay
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!