Yunanistan'ın eski Savunma Bakanı'nın Türk korkusu: Bu er ya da geç olacak

Türkiye ile Yunanistan arasındaki yüksek tansiyon sürerken, Eski Yunanistan Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Türkiye'nin er ya da geç F-16 alacağını iddia etti.

GİRİŞ 14.11.2022 22:35 GÜNCELLEME 14.11.2022 23:58
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

"Proto Programa" isimli radyo programında açıklamalarda bulunan Apostolakis, Türkiye'nin savaşa girmeden kazanımda bulunmak istediğini iddia ederek, "Savaş net bir kazanç ya da kayıp durumu değildir. Bence savaşlarda her iki taraf da kaybeder ancak biriyle savaşa girmenin bedeli ciddi bir şekilde hesaplanmalıdır." ifadelerini kullandı.

"ER YA DA GEÇ OLACAK"

Apostolakis, Türkiye'nin ABD'den F-16 satın alabilmesi için uygun zeminin oluşturulmaya çalışıldığını ileri sürerek, "Ne zaman olacağını bilemem ama bu er ya da geç olacak." diye konuştu.

KARA SULARININ 12 MİLE ÇIKARILMASINA KARŞI

Yunanistan'ın Ege'de kara sularını 12 mile çıkarma isteğinin Türkiye ile görüşülmesi gerektiğini belirten Apostolakis, kara sularının Ege'de 12 mile çıkarılması halinde deniz taşımacılığı alanının daralacağına dikkat çekti.

"ANLAŞMAYA VARILMADI ANCAK..."

Apostolakis, deniz taşımacılığının serbest bir şekilde sürdürülebilmesi ve Yunanistan'ın kara suları ile ilgili egemenlik haklarının güvence altına alınabilmesi için bu durumun dikkate alınması gerektiğini savunarak, "Tüm bunlar için zaman zaman öne sürülen ve değerlendirmeye alınan öneriler var, planlar var, tezler var. Anlaşmaya varılmadı ancak çözümün var olduğunu düşünüyorum. Keyfi karar verip, paylaşım yapamayız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın sözleri Yunan bakanı panikletti: Türkiye'yi Belçika'ya şikayet ettiErdoğan'ın sözleri Yunan bakanı panikletti: Türkiye'yi Belçika'ya şikayet etti

ABD haber vermiş Yunan F-16'ları BAE uçağını indirmişti: Krizin arkasından 2 FETÖ'cü çıktıABD haber vermiş Yunan F-16'ları BAE uçağını indirmişti: Krizin arkasından 2 FETÖ'cü çıktı

Yunanistan'da skandal Lozan gündemiYunanistan'da skandal Lozan gündemi

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • Cenk1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Teröristlere kucak açan hain yunan sen kim 12 mil deniz kim seni ege denizine gömeriz atinaya Türk bayrağını dikeriz.
    Cevapla
  • Eyüb 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslında her pisliğin başı İsrail ve onun hamisi Abd dir..Bunlar yaşadığı müddetçe dünyaya huzur falan gelmez...NOKTA..Biri ortadoğuya ben hakim olacam diyor öteki de dünyaya..Hal böyle olunca zulüm ve acı hiç bitmiyor.Aslında Abd denilen hikaye de İngilizlerin kurduğu bir hikaye..Anlayacağınız beni israil kavmi ile ingiliz kökenlilerin dünyanın içine ettiklerini bilmeyen kalmadı ...Bi rahat durmuyorlar ki..
    Cevapla
  • KürŞAD 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yalan söyleyeyim ona verilecek para ile gelişmiş harakiri kaabiliyeti olan çekirge sürüsü İHA'lar Yunan semalarını kaplayabilir...Yüksek yeni yazılımlarla karşısında bulunan her türlü alet ve edavatı felç yapacak kapasite ile geliyor postopulos mu neysen işte
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Er yada geç karşımızda tek kalacaksınız. Yine pas pas olacaksınız.
    Cevapla
  • Kutahyali 1 yıl önce Şikayet Et
    Sahibiniz sadece avrupa değil ABD dahil topunuzu yeteriz inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler