Çin Devlet Başkanı Cinping, Bali'de Kanada Başbakanı Trudeau'yu azarladı: Aksi takdirde...

G20 zirvesinde gergin anlar yaşandı. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, zirvenin gerçekleştiği salonda karşılaştığı Kanada Başbakanı Justin Trudeau'yu, daha önce yaptıkları toplantıyı tahrif ederek basına sızdırmakla suçladı.

GİRİŞ 16.11.2022 21:35 GÜNCELLEME 16.11.2022 21:35
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Kameraya yansıyan tartışma, Endonezya'nın Bali kentinde, her iki liderin de G20 zirvesine katıldığı salonda gerçekleşti.

"SÖZLERİMİ ÇARPITTIN" DİYEREK AZARLADI

Zirvenin yapıldığı alanda karşılaştığı Kanada Başbakanı Justin Trudeau'yu azarlayan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Trudeau'yu ikili görüşmenin ana konusunu değiştirerek medyaya sızdırmakla suçladı.

Şi, Trudeau'ya tercümanı aracılığıyla "Tartıştığımız her şey gazeteye sızdırıldı, bu uygun değil, biz işleri böyle yapmıyoruz​. Raporlama sistemimizde medya yok" dedi.

Sözlerine devam eden Şi, "Samimiyet varsa karşılıklı saygı içinde iyi iletişim kurabiliriz, aksi takdirde sonucu söylemek kolay olmaz" ifadelerini kullandı.

KANADA BAŞBAKANI: AYNI FİKİRDE OLMAYABİLİRİZ ANCAK...

Trudeau, anlaşmazlıklar olsa da birlikte çalışmaları gerektiğini söyleyerek Çinli liderle ortamı yumuşatmaya çalıştı.

Trudeau, "Hatalar olsa bile, özgür, açık ve samimi diyaloğa inanıyoruz ve sahip olmaya devam edeceğiz. Aynı fikirde olmayabiliriz ancak birlikte yapıcı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" sözlerini sarf etti.

Şi, sözünü keserek, "Konuşmadan önce şartları oluşturalım" ifadelerini kullandı. Gergin hali yüzünden okunan Çin Devlet Başkanı Cinping, Trudeau'ya elini uzatarak tokalaştı ve yanından ayrıldı.

Erdoğan'dan gazetecinin imalı Biden sorusuna ters köşeErdoğan'dan gazetecinin imalı Biden sorusuna ters köşe

Erdoğan ve Biden G20'de bir araya geldi: Biden'dan kritik F-16 mesajıErdoğan ve Biden G20'de bir araya geldi: Biden'dan kritik F-16 mesajı

Gözler Erdoğan'ın üzerindeydi! G20 Liderler Zirvesi'nden dikkat çeken anlar...Gözler Erdoğan'ın üzerindeydi! G20 Liderler Zirvesi'nden dikkat çeken anlar...

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • öyle 1 yıl önce Şikayet Et
    Koskoca ülkeleri çoluk çocuk yönetiyor, geliyorlar birde bizim reisimize laf atıyorlar. Yeminle reisin tırnağı olamaz tabiri bu olsa gerek.
    Cevapla
  • ANTALYALI 1 yıl önce Şikayet Et
    kanada başkanı , sonuçta kraliçenin kuçusu , o ne derse onu havlar.
    Cevapla
  • adamsın 1 yıl önce Şikayet Et
    ayarı vermiş
    Cevapla
  • vatandaş rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    biride yazmış çin dünyanın başına bela olacak diye, bu dünyanın başına hiç bir devlet ingiltere, fransa ve amerika kadar bela olamaz. bir bakın dünyaya, nerde kan ve gözyaşı varsa orda mutlaka ingiltere maerika ve fransa vardır. gerisi tırıvırı.
    Cevapla
  • vatandaş rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    hatalar olabilirmiş. bak sen. her türlü hainliği yap. sonra hata oldu biz iyi niyetliyiz. Allah sizlerin iyi niyetinden dünyayı korusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki