Zelenskiy'den Başkan Erdoğan'a tahıl koridoru teşekkürü

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın sürdürülmesine yönelik bugün verilen karardan dolayı Başkan Erdoğan'a ve BM Genel Sekreteri Guterres'e teşekkür etti.

Zelenskiy'den Başkan Erdoğan'a tahıl koridoru teşekkürü
Zelenskiy'den Başkan Erdoğan'a tahıl koridoru teşekkürü
GİRİŞ 18.11.2022 01:14 GÜNCELLEME 18.11.2022 01:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin, olağanüstü gayretler neticesinde bir kez daha tahıl koridorunu devam ettirmeyi başarması dünyanın takdirini toplamıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, gece saatlerinde Telegram hesabından paylaştığı günlük görüntülü mesajında, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın Türkiye, BM, Rusya Federasyonu ve Ukrayna arasında alınan karar doğrultusunda uzatılmasını değerlendirdi.

UKRAYNA'NIN TAHIL İHRACI

Söz konusu anlaşmaya göre Karadeniz üzerinden tahıl ürünlerinin sevkiyatının devam edeceğini dile getiren Zelenskiy, "Tüm zorluklara, Rusya'nın çeşitli manipülasyonlarına rağmen Karadeniz limanlarımızdan tarım ürünleri ihraç etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ

Tahıl girişimi sayesinde 1 Ağustos'tan itibaren Ukrayna'nın Odessa bölgesi limanlarından 450'den fazla gemi ile toplam 11 milyon tona yakın gıda ürünü ihraç edildiğini aktaran Zelenskiy, şöyle devam etti:

"Bu işi geliştirmek için her şeyi yaptık ve yardım eden tüm ortaklarımıza teşekkür ediyorum. BM Genel Sekreteri Guterres'e, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şahsen teşekkür ediyorum."

TAHIL GİRİŞİMİNİN GENİŞLETİLMESİ İÇİN GÖRÜŞÜLEN O DEVLETLER

Küresel açlık krizinin önlenmesi yönünde tahıl girişimin genişletilmesi adına görüşmeler yaptıklarını, söz konusu girişimde ABD, Almanya, Japonya, Polonya ve Belçika gibi ülkelerin de yer almak istediklerini kaydeden Zelenskiy, "Dünya birlik içinde olursa açlığın üstesinden gelinir." değerlendirmesinde bulundu.

Zelenskiy, Malezya Havayollarına ait "MH17" sefer sayılı uçağın 2014'te Ukrayna'da düşürülmesine ilişkin Hollanda'da görülen davada, 4 sanıktan 3'üne "öldürme" ve uçağın düşürülmesinden ömür boyu hapis cezası verilmesini "önemli" olarak nitelendirdi.

Mahkeme kararına göre, uçağın düşürülmesinde suçlu olan sanıkların cezalarını çekeceklerini belirten Zelenskiy, "Rusya bu felaket hakkında çok yalan söyledi, ancak ana kanıtlar belirlendi." dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik bugün de hava saldırıları düzenlediğini dile getiren Zelenskiy, saldırılar sonucu 7 sivilin yaşamını yitirdiğini ve bu sayının artabileceğini söyledi.

Bugün gerçekleşen saldırılarda da Ukrayna'daki enerji altyapıların hasar aldığını belirten Zelenskiy, başkent Kiev başta olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde 10 milyondan fazla insanın elektriksiz kaldığını kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu'ndan tahıl koridoru hakkında kritik açıklamaBakan Çavuşoğlu'ndan tahıl koridoru hakkında kritik açıklama

Türkiye’nin diplomasi zaferinin detayları ortaya çıktıTürkiye’nin diplomasi zaferinin detayları ortaya çıktı

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • nitekim 1 yıl önce Şikayet Et
    nobel'i erdoğan almayacaksa bundan sonra hiç kimse almasın hakikaten dünyayı çok büyük bir krizin eşeğinden dönmesinde baş rol sahibi. tüm insanlık ona minnettar olmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi
Dubai'de sel hayatı felç etti! Yönetim halka uyarılarda bulundu...