Ukrayna'da ülke çapında elektrik kesintileri yaşanacak

Rus hava saldırıları sonucu enerji altyapılarının hasar aldığı Ukrayna'da bugün ülke çapında elektrik kesintileri yaşanacak

GİRİŞ 21.11.2022 09:52 GÜNCELLEME 21.11.2022 10:03

Ukrayna Ulusal Enerji Şirketi Ukrenergo, son dönemlerde Rusya'nın Ukrayna'daki enerji altyapılarına düzenlediği füze saldırılar nedeniyle ülke çapında 21 Kasımda (bugün)  elektrik kesintilerinin olacağını duyurdu.

Ukrenergo'dan yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna'da Rus hava saldırıları sonucu enerji altyapılarının hasar aldığı belirtildi.

Açıklamada, ülke çapında 21 Kasım'da elektrik kesintilerinin olacağı kaydedildi.

Havaların soğuması nedeniyle hafta sonunda elektrik kesintilerinin en aza indirilmeye çalışıldığı kaydedilen açıklamada. "21 Kasım saat 00:00 ile 24:00 arasında Ukrayna'nın tüm bölgelerinde planlı elektrik kesintileri uygulanacak." denildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de geçtiğimiz günlerde Rusya'nın saldırıları sonrası devam eden elektrik sıkıntısına dair açıklamada bulunmuştu.

Planlı stabilizasyon çalışmalarına ek olarak acil kapatmaların yaşandığını belirten Zelenskiy, "Şu anda çoğu Vinnytsia, Odesa ve Kiev bölgesinde olmak üzere 10 milyondan fazla Ukraynalı elektriksiz. Elektrik tedarikini normalleştirmek için her şeyi yapıyoruz" dedi.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek