Zelenskiy, NATO'nun Rusya'yı terör devleti ilan etmesini istedi

İspanya'nın başkenti Madrid'de yapılan NATO Parlamenterler Asamblesi (NATO-PA) 68. Genel Kurulu'na video konferansla katılan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın "terör devleti ilan edilmesini" talep etti.

Zelenskiy, NATO'nun Rusya'yı terör devleti ilan etmesini istedi
Zelenskiy, NATO'nun Rusya'yı terör devleti ilan etmesini istedi
GİRİŞ 21.11.2022 18:13 GÜNCELLEME 21.11.2022 22:25
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Zelenskiy, NATO-PA üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, "Milyonlarca insanımızın hayatını direkt tehlikeye atan Rusya, kışın ısınma, elektrik ve su ihtiyaçlarımızı kesmeye yönelik, enerji altyapılarımıza saldırılar düzenliyor. Sizler için doğru olan parlamentolarınızda Rusya'yı terör devleti olarak tanımanız olacaktır." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'daki nükleer tesislerde tehlikeli olabilecek herhangi bir saldırının tüm ulusları etkileyeceğini, bunun önlenmesinin herkesin çıkarına olduğunu ifade eden Zelenskiy, "Tüm ulusların, herhangi bir Rus füzesine veya sabotajına karşı altyapı tesislerinde garantili korumaya ihtiyacı vardır." şeklinde konuştu.

Almanya harekete geçti: İtiraf gibi açıklamaAlmanya harekete geçti: İtiraf gibi açıklama


"VATANDAŞLARINIZIN ÇOĞUNLUĞU UKRAYNA'NIN AB VE NATO'YA TAM ÜYE OLARAK KATILIMINI DESTEKLİYOR"

Ukrayna'nın AB ve NATO ile olan ilişkilerine de değinen Zelenskiy, "Ukrayna henüz AB ve NATO'nun tam bir parçası olmasa da hepinizin ait olduğu değerler topluluğunun her zaman bir parçası olmuş ve olacak olan insanlar adına size sesleniyorum. Vatandaşlarınızın çoğunluğu Ukrayna'nın AB ve NATO'ya tam üye olarak katılımını destekliyor. Ben de Ukrayna Devlet Başkanı olarak Ukrayna'nın Avrupa'dan ayrılmasının haksız ve doğal olmadığını düşünüyorum. Bu ayrılığın devam etmesine izin vermeyeceğim." açıklamasında bulundu.

Zelenskiy: Luhansk'ta savaşarak yavaş yavaş ilerliyoruzZelenskiy: Luhansk'ta savaşarak yavaş yavaş ilerliyoruz


RUSYA'DAN KORUNMAK İÇİN HSS İSTİYOR

Ülkesine yeterli miktarda uçaksavar ve füze savunma sistemi yardımının yapılmasını talep eden Zelenskiy, "Rusya'ya yönelik yaptırımların devam etmesini ve Rusya'nın terör tohumları ekmek için yeni yollarını aramasına izin verilmemesini" istedi.

Putin o bölgeyi istiyor! Saldırı ve operasyonlar başlayacak iddiası!Putin o bölgeyi istiyor! Saldırı ve operasyonlar başlayacak iddiası!

Ukrayna'da ülke çapında elektrik kesintileri yaşanacakUkrayna'da ülke çapında elektrik kesintileri yaşanacak

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkada terör devleti yokmu? Sn. Zelenskiy
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaşınıyorrr genee
    Cevapla
  • PoYRaZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Sende çok şey istiyorsun be. Sen abilerinin gazina geldin ülken ne hale geldi. Yol yakınken geri dön anlasma tarafını seç. Abilerin yarın seni kullanıp atarlar yari yolda kalırsın sonra ne devletin nede ülken kalir. Yazık olur onca masum insana
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    ilk önce israil,ABD ve AB terör devleti ilan edilmesi gerkir komedyen!!!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Haddini bil zelenski laoğlum adamlar palyaçoluktan başkanlığa çıkarmışlar seni biraz akıllı ol
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri