Erdoğan'la Sisi tokalaştı, Yunanistan harekete geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi ile tokalaşması sonrası harakete geçen Yunanistan; bakanlarını Kahire'ye gönderme kararı aldı. Mısır, Akdeniz'deki potansiyel gaz rezervleri sebebiyle kilit ülke konumunda.

Erdoğan'la Sisi tokalaştı, Yunanistan harekete geçti
Erdoğan'la Sisi tokalaştı, Yunanistan harekete geçti
GİRİŞ 22.11.2022 10:04 GÜNCELLEME 22.11.2022 10:40
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim devam ederken, hafta sonu Katar'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısırlı mevkidaşı Sisi'nin bir araya gelerek yıllar sonra tokalaşması Atina'da gündem oldu.

YUNAN BAKANLAR MISIR YOLCUSU

Son yıllarda Mısır ile ittifakı kuvvetlendirerek bir dizi anlaşmalar yapan Yunanistan, bu karenin yayınlanmasından sonra bugün harekete geçerek diplomatik bir hamle yapmaya karar verdi. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı; Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ve Dış İlişkiler Bakanı Miltiadis Varvitsiotis'in Mısır’a giderek mevkidaşlarıyla görüşeceği belirtildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada taraflar arasında bir dizi anlaşma imzalanacağı da belirtildi.

Müslüman Kardeşler: Türkiye ve Mısır'ın yakınlaşmasını destekliyoruzMüslüman Kardeşler: Türkiye ve Mısır'ın yakınlaşmasını destekliyoruz

Erdoğan'dan Sisi açıklaması: Yeniden niye olmasın?Erdoğan'dan Sisi açıklaması: Yeniden niye olmasın?

Mısır'dan Türkiye açıklaması: İlişkileri geliştirmenin bir başlangıcıMısır'dan Türkiye açıklaması: İlişkileri geliştirmenin bir başlangıcı

Yunan Savunma Bakanı'nın, Mısırlı mevkidaşı Muhammed Ahmed Zeki ile anlaşma imzalayacağı aktarılırken, Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Ta Nea ise, bu anlaşmanın Türkiye'nin Mavi Vatan doktrinine karşı olduğunu yazdı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • Hasancan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne olacak bu Yunan'ın hali...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Mısır Türkiye ile yapacağı Anlaşmanın KENDİ MENFAATLERİNE OLDUĞUNU biliyor..
    Cevapla
  • Chpkk 1 yıl önce Şikayet Et
    reis işini bilir
    Cevapla
  • Sonu hüsran 1 yıl önce Şikayet Et
    Tuna kendini rezil ede ede bitiriyor yunan seni savaşmadan korkudan eriteceğiz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ey ümmeti muhammed kendimize gelin birleşin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek