Savaş çıkarıyordu: O gazeteci kovuldu!

Uluslararası haber ajansı The Associated Press (AP) muhabiri James LaPorta, Polonya'da 2 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın, üst düzey bir ABD istihbarat yetkilisine dayanarak “Rus füzesi” kaynaklı olduğunu yazması nedeniyle kovuldu.

Savaş çıkarıyordu: O gazeteci kovuldu!
Savaş çıkarıyordu: O gazeteci kovuldu!
GİRİŞ 23.11.2022 01:11 GÜNCELLEME 23.11.2022 01:17
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

AP'den, The Hill’e konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Haberlerimizin doğru, adil ve gerçeklere dayalı olmasını sağlamak için anonim kaynakların kullanımı da dahil olmak üzere, standartlara uyuyor ve uyguluyoruz" ifadesi paylaşıldı.

LaPorta’nın, adının açıklanmasını istemeyen bir kaynağa dayandırdığı haberinin daha sonra yanlış olduğu ortaya çıkmış, AP haberi geri çekerek raporların füzenin “Ukrayna tarafından Rus saldırısına karşı savunma amaçlı ateşlenmiş” olabileceğini ortaya koyduğu kaydedilmişti.

Son dakika: Polonya'ya 2 füze düştü: NATO uçakları havalandıSon dakika: Polonya'ya 2 füze düştü: NATO uçakları havalandı

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI "PROVOKASYON" DEMİŞTİ

Polonya ve NATO tarafından yapılan incelemelerde, düşen füzenin Ukrayna hava savunmasına ait olduğu açıklanmıştı. Polonya'nın Ukrayna sınırındaki Przewodow köyüne 15 Kasım'da kaynağı belirlenemeyen bir füzenin düştüğü ve 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Birçok NATO ülkesi, söz konusu füzelerin Rusya tarafından atılmış olabileceği iddiaları üzerine, gelişmenin kaygı verici olduğu yönünde endişeler dile getirilmişti. Olayın ardından Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Polonya toprağına Rus füzeleri düştüğüne yönelik suçlamalar kasıtlı provokasyondur" ifadesi kullanılmıştı.

NATO OLAYIN KASITLI OLMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, söz konusu füzenin Ukrayna hava savunma sisteminden Rusya'nın seyir füzesine karşı ateşlenmiş olabileceğini, olayın kasıtlı bir saldırı olmadığını söylemişti. Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki de "Rusya saldırılarına karşılık veren Ukrayna kuvvetleri, kendilerini savunmak için füze fırlattı. Bu füzelerden biri yanlışlıkla Polonya topraklarına düştü" ifadelerine yer vermişti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 43
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    biz de olsa hemen pkk chp vekil olur sonra hainlik yapmaya devam eder benzeri bir suru var hain bu tip sey yapan ya haberci diye devam eder yada pkk chp vekil su an
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberi yazan Türk gazeteci olsa çoktan linç etmişlerdi bunlar işten atmış konu kapanmış ayrıca uktaynanin batı desteği olmadan iki gün bile dayanamiyacagi açıkça ispatlanmış olan bir haber yanlış anliyabilirsiniz ama Rusya in askeri gücününde ispatidir
    Cevapla
  • Freni Patlayan Cene 1 yıl önce Şikayet Et
    oo oda bir sey mi.. siz türkiyeye gelin. printer de kendine muhabir yazisi cikartan herkes herkese ana avrat söver. hemde yasal :)
    Cevapla
  • Mehmet Emin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence bir cezası olmalı algı ve yalanın. Kovulmak ödül sayılır.
    Cevapla
  • yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Gazeteci yalan haber yaptığı için kovulmuş Kuffarın doğrusu varmı
    Cevapla
  • M ali 1 yıl önce Şikayet Et
    İT İTİ ISIRMAZMIŞ. BİZ LE İLGİ YALAN BİR HABER OLSA İDİ BİDE MÜkafatlandırılırdı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı