Türkiye'nin Pençe Kılıç ile PKK'yı vurması İsveç'teki terörist vekili çıldırttı

Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki PKK unsurlarına yönelik başlattığı Pençe Kılıç Hava Harekatı, İsveç'teki PKK'lı eski vekil Amineh Kakabaveh'i çılgına çevirdi.

Türkiye'nin Pençe Kılıç ile PKK'yı vurması İsveç'teki terörist vekili çıldırttı
Türkiye'nin Pençe Kılıç ile PKK'yı vurması İsveç'teki terörist vekili çıldırttı
GİRİŞ 29.11.2022 15:24 GÜNCELLEME 29.11.2022 15:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

24 Şubat'ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşı sonrası İskandinav ülkeleri İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girme talebi ve Türkiye'nin söz konusu ülkelerin teröre verdikleri destek nedeniyle bu talebi veto etmesi geçtiğimiz aylarda dünya gündemini oldukça meşgul etmişti.

Uzun geçen müzakelerden sonra Türkiye, masadan zaferle ayrılmıştı. Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında 3'lü momerandum imzalanmıştı.

Bu süreçten oldukça rahatsız olan ve güvendiği dağlara karların yağdığını dile getiren İsveç'in eski bağımsız vekili terör örgütü PKK/YPG destekçisi Amineh Kakabaveh oldukça tepki göstermişti. Geçtiğimiz günlerde İstikak Caddesi'nde meydana gelen hain saldırı sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) başlattığı Pençe-Kılıç Harekatı da birkaç zamandır Kakabaveh'in gündeminde.

Daha önce de Türkiye'nin operasyonuna tepki gösteren ve İsveç'ten "Bu duruma sessiz kalmayın" diyen Kakabaveh umduğunu bulamayınca bu defa gözünü başka yere çevirdi.

Avrupa Birliği (AB), Birleşmiş Milletler (BM) ve NATO'ya seslenen Kakabaveh, yaptığı sosyal medya hesabından "Ne zaman harekete geçeceksiniz?" sorusunu sordu.

Paylaşımında skandal ifadelere yer veren Kakabaveh, "AB ve İsveç Rusya'ya tepki göstererek mücadele etti. Ancak Türkiye'ye aynısını yapmıyorsunuz. İkiyüzlüsünüz" dedi.

Harekat başladıktan sonra İsveç hükümetine tepki gösteren Kakabaveh, İsveç hükümetine Türkiye'ye silah göndermeye devam edip etmeyeceğini sormuştu.

Ancak Kakabaveh'in bu yakarışları bir karşılık bulamıyor. Ulf Kristersson önderliğindeki İsveç hükümeti, Türkiye'ye destek verdiğine yönelik pek çok açıklama yaptı.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 6
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hep kafadan kontaklar, ruh hallerini anlamak imkansız. Tam kafir, mühürlenmiş sanki. Bir de yurtdışına gitmeyi düşünen Z kuşağı düşünsün.
    Cevapla
  • ibowien 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya sunun bir tipine bakinya insanmi bu
    Cevapla
  • Konyalí 1 yıl önce Şikayet Et
    Biraz daha çildirsin aklı yokolsun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Madensuyu içsin iyi gelir....
    Cevapla
  • Olay bu 1 yıl önce Şikayet Et
    Diyor ki müslüman türkler hristiyan kürtleri pardon ermenileri vuruyor. Yardım edin diyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı