Rusya'dan peş peşe açıklamalar: Avrupa için sonuçları korkunç olacak

AB ve G7 ülkelerinin Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması kararına tepki gösteren Rusya Federasyon Konseyi Ekonomi Politikası Komitesi Başkan Yardımcısı İvan Abramov, bunun Avrupa ekonomisi için korkunç sonuçları olacağını belirtti.

Rusya'dan peş peşe açıklamalar: Avrupa için sonuçları korkunç olacak
Rusya'dan peş peşe açıklamalar: Avrupa için sonuçları korkunç olacak
GİRİŞ 03.12.2022 15:42 GÜNCELLEME 03.12.2022 16:16
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB), G7 ve Avustralya'nın Rusya'dan deniz yoluyla taşınan petrole varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulanması konusunda aldığı karara, Rusya'dan tepki geldi.

AB ülkeleri anlaştı! Flaş petrol kararı! Fiyatları etkileyecekAB ülkeleri anlaştı! Flaş petrol kararı! Fiyatları etkileyecek

"AVRUPA EKONOMİSİ İÇİN CİDDİ SONUÇLARI OLACAK"

Rusya Federasyon Konseyi Ekonomi Politikası Komitesi Başkan Yardımcısı Ivan Abramov, söz konusu kararın uygulanmasıyla dünya genelinde petrol fiyatlarının daha da artacağını ifade etti.

Senatör Abramov, "Böyle bir kararın sonuçları belli. Gelişmiş tedarik zincirinin bozulmasına ve dünya genelinde akaryakıt fiyatlarının artışına çığ etkisi oluşturacak. Rus petrolüne G7 tarafından tavan fiyat uygulamasının Avrupa halkına ve Avrupa ekonomisi için çok ciddi sonuçları olacak" dedi.

Ivan Abramov

"PETROLÜMÜZÜ BİZİMLE KARŞILIKLI YARAR SAĞLAYAN ÜLKELERE SATACAĞIZ"

Avrupalıların bu kararla birlikte soğuk bir kış geçireceğini vurgulayan Abramov, Rusya'nın, G7'nin belirlediği tavan fiyattan petrol satışı yapmayacağını ve petrol alışverişi yaptığı ülkelerle ticaretlerine devam edeceklerini söyledi.

Abramov, "Tabii ki petrolümüzü belirlenen bu fiyatlardan satmayacağız. Petrolümüz bizimle karşılıklı yarar sağlayacak şekilde iş birliği yapmak isteyen ülkelere satılacak" ifadelerini kullandı.

Ivan Abramov

RUS SİYASETÇİ SLUTSKİY: AVRUPA KENDİNİ ZARARA SOKACAK BİR KRİZ YARATTI

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'da Dışişleri Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy ise, AB ülkelerinin Rus petrolüne tavan fiyat getirerek kendilerinin zarar göreceği bir enerji krizi yarattığını belirtti.

Slutskiy, "AB ülkeleri en çok kendilerinin zarar göreceği bir enerji krizi yaratıyor ve ABD'yi zenginleştiriyor. Bu politikanın sonuçlarının çok yakında Batı ülkelerinin yetkilileri için acı verici bir bumerang olacağını düşünüyorum" dedi.

Rusya'nın AB ve G7 ülkelerinin belirlediği fiyatlardan petrol satmayacağını vurgulayan Slutskiy, "Bizim için önemli olan yapay 'dış sınırlamalar' değil, ekonomik çıkarlarımızdır. AB'nin ardından G7 de kendi ayağına sıktı. Rusya yönetiminin temsilcileri, böyle bir kararın alınması halinde petrolün tedarik edilmeyeceğini defalarca dile getirdi" diye konuştu.

Leonid Slutskiy

KAYNAK: SPUTNİK
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • Ulemanın ladin 1 yıl önce Şikayet Et
    Tilkinin dönüm dolaşacağı yer kürkçü dükkanıdır Türkiye kürkçü dükkanı ABD tilki A.B de çakal çakallar kendi kazdıkları kuyuya düşmüşler tilki seyrediyor.
    Cevapla
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    acil olarak doğu Akdeniz de gaz ve. petrol arayıp çıkarmak lazım. sular durulmadan güvenilir tedarikçi konumuna oturmamız lazım. şu an ab ülkeleri buna karşı çıkmaz. doğu Akdeniz pastası şimdi paylaşılmalı. en büyük pay bize düşer
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    rusyada avrupaya ergeç bana geleceksin, o zaman petrol 120 € derse ne yapacaklar.?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    @doģukan : Hayal kurmaya devam et sen..
    Cevapla
  • Doğukan 1 yıl önce Şikayet Et
    Venezuealadan alirlar kaliteli petrolü tüm avrupaya ve batiya fazlasıyla yeter nükleer santralde kurarlar oldu bitti sana olmazsa venezuelaya tavan fiyat uygularlar böylece düşükten alırlar yine zimbaveden alirlar petrolü doğalgazı merak etme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!
Memur ve emeklilerin beklediği dört aylık enflasyon farkı netleşti