Çin lideri Suudi Arabistan'da! Neden mor halıyla karşılandı? İşte cevabı

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Suudi Arabistan ziyareti başladı. Kritik Riyad ziyaretinde dikkat çeken detaylardan biri de geleneksel kırmızı renk yerine Xi'nin mor renkli halılarla karşılanması oldu.

Çin lideri Suudi Arabistan'da! Neden mor halıyla karşılandı? İşte cevabı
Çin lideri Suudi Arabistan'da! Neden mor halıyla karşılandı? İşte cevabı
GİRİŞ 08.12.2022 14:58 GÜNCELLEME 08.12.2022 14:58
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'ı ziyaret eden Çin Devlet Başkanı Xi Jinping (Şi Cinping), savaş uçakları ve mor halı ile karşılandı.

Ülkenin hava sahasına girmesinin ardından, Kraliyet Hava Kuvvetleri’nden 4 savaş uçağı Çin Devlet Başkanı'nın uçağına eşlik etti. Uçak iniş yaptıktan sonra ise Xi'yi karşılamak için mor protokol halıları serildi.

MOR HALININ ANLAMI

Geçtiğimiz yıl Suudi Kültür Bakanlığı protokol halılarında renk değişikliğine gidileceğini duyurarak "Suudi kimliğinin ve misafirperverliğinin sembolü" olan mor renginin alt açık tonlarından lavantanın resmi karşılama törenlerinde kullanılacağını duyurmuştu.

Kültürel sembol olarak belirlenen rengin, ilkbaharda Suudi çöllerini süsleyen mor renkteki çiçekler ve bitkiler ile de bağlantılı olduğu belirtiliyor. Bu bitkiler arasında lavantanın da aynı familyada yer aldığı ballıbabagiller (Lamiaceae) ve beşiz çiçeği (Pentas) yer alıyor.

Öte yandan Bakanlık'tan yapılan açıklamada, lavanta tonunun ülkenin milli bayrağında bulunan koyu yeşil rengi ile iyi bir kontrast oluşturduğu vurgulandı. Çin liderini havaalanında karşılayanlar arasında Riyad Valisi de vardı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    Zalimin yanında yer alan eşarp li küçük adamlar
    Cevapla
  • xray 1 yıl önce Şikayet Et
    eleştireyim derken saçmalama
    Cevapla
  • Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    Zalimin yanında yer alan eşarp li küçük adamlar
    Cevapla
  • suphi 1 yıl önce Şikayet Et
    en pahalı kumaştan eşarp takmış kardeşlerimiz.
    Cevapla
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Kültürü öyle. Senin gibi batı yalakası soysuz anlamaz bunu. Sizin tarih 1900lerde başlıyor sonuçta.
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sinsi organize zalim Çin. Uygur ve Han Türklerini rahat bırak. Müslümanlara sinsi savaşı boşlayın. Sizin sapık inançlarınız size bizim dosdoğru inancımız İslam bize. Allah'ımız cc bize yardım etsin Çin'e yardım etmesin. Elbet bir gün Atamız Oğuz Kağan gibi birisi gelir size haddinizi bildirir.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kul insan , kardeşim Uygurlar Türkleri tamamda Han Türklerini bilmiyorum. Yoksa bu kendilerine han diyen Çinliler Han Türkümü ? Lütfen aydınlatın. Yada başka bilen varsa aydınlatsın bizi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!