ABD'den Türk muhabire, Suudi Arabistan ile Çin hakkında çarpıcı yanıt

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Patel, Çin'in Riyad yönetimiyle savunma, enerji ve teknoloji alanında yaptığı işbirliği anlaşmasına karşı, Suudi Arabistan'dan Çin ile ABD arasında seçim yapmasını istemeyeceklerini ifade etti.

ABD'den Türk muhabire, Suudi Arabistan ile Çin hakkında çarpıcı yanıt
ABD'den Türk muhabire, Suudi Arabistan ile Çin hakkında çarpıcı yanıt
GİRİŞ 10.12.2022 04:10 GÜNCELLEME 10.12.2022 04:10
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Körfez'in ekseni Çin'e kayarken, Atlantik cephesinin en önde gelen ülkesi Amerika Birleşik Devletleri bu durumdan oldukça rahatsız.

ABD, ÇİN İLE YAKINLAŞAN SUUDİ YÖNETİMİ MERCEK ALTINA ALDI

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC+) ülkelerinin petrol üretimini azaltmasına öncülük ettiği gerekçesiyle Suudi Arabistan ile ilişkilerini gözden geçireceğini açıklayan Beyaz Saray yönetimi, Riyad'ın Çin ile ilişkilerini yakından takip ediyor.

ABD'yi rahatsız edecek sözler! Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den Çin açılımıABD'yi rahatsız edecek sözler! Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den Çin açılımı

"SUUDİ ARABİSTAN ÜZERİNDE HALEN BİR ETKİNİZİN KALDIĞINI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?"

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın günlük basın toplantısında Türk muhabirin, Çin Devlet Başkanı Şi'nin Suudi Arabistan ziyaretine dair, iki ülkenin stratejik ortaklık anlaşması ile savunma, enerji ve teknoloji alanlarında birçok mutabakat metni imzaladıklarını hatırlatarak, "Riyad ile ilişkileri gözden geçirdiğinizi de dikkate alarak Suudi Arabistan üzerinde halen bir etkinizin kaldığını düşünüyor musunuz?" sorusunu yöneltmesi üzerine Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, iki ülkeyle de ilişkilerinin bulunduğunu söyledi.

Çin ve Suudi Arabistan'dan ortak bildiriÇin ve Suudi Arabistan'dan ortak bildiri

PATEL: YAPMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ ŞEY...

Taraf olmadıkları anlaşmalar konusunda kendilerine söz düşmediğini dile getiren Patel, şöyle konuştu:

"Ancak bu yönetimde bir şekilde vurguladığımız nokta, dünyanın dört bir yanındaki ülkelere ABD ile Çin arasında seçim yapmalarını söylemiyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki ülkelere 'ABD ile başka herhangi bir ülke arasında seçim yapın.' demiyoruz. Yapmaya çalıştığımız şey ve amacımız, dünyanın her yerindeki ülkelere seçenekler sunmak ve ABD'yi ve kolektif olarak masaya getirebileceğimiz şeyi, yelpazedeki mevcut en çekici seçeneği seçmelerini sağlamaktır."

"ABD, ÇİN'E KARŞI KARŞILAŞTIRILMAZ BİR AVANTAJ SUNUYOR"

Patel, "Çin'in Körfez ile her zamankinden daha fazla angaje olduğuna ve bunun sonunda ABD'nin bölgedeki çıkarlarını baltalayacağına dair endişeniz yok mu?" sorusuna ise "ABD'nin, koalisyonlar kurma, savunma mimarileri inşa etme ve bölgedeki tehditlere karşı koyma konusunda karşılaştırılamaz bir avantaj sunduğu ve bu bakımdan eşsiz olduğu" yanıtını verdi.

Çin'in dev Kuşak ve Yol Projesi için Suudi Arabistan'da kritik anlaşmalarÇin'in dev Kuşak ve Yol Projesi için Suudi Arabistan'da kritik anlaşmalar

Çin lideri Suudi Arabistan'da! Neden mor halıyla karşılandı? İşte cevabıÇin lideri Suudi Arabistan'da! Neden mor halıyla karşılandı? İşte cevabı

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • MaDMaX 1 yıl önce Şikayet Et
    ameriganın o bölgede iti çoktur, bitmez demek istemiş. avantajı varmış!
    Cevapla
  • dede korkut 1 yıl önce Şikayet Et
    parası ABD'de olan Suud'un çok da yapacak şeyi yoktur. ABD'den yeteri kadar alışveriş yapmak zorundadır. ABD için önemli olan tek şey de budur
    Cevapla
  • Sakarya 1 yıl önce Şikayet Et
    Sudilerim ahı gitti Vahi kaldı, o geride kalanları da cinle Türk'e kakalar bu ABD esas malın Kerkük ve çevresinde olduğunu ben bile biliyor bu Fetö itlerini dünyadan kazıyın aptal olmayın...!
    Cevapla
  • 06 vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sudiler yürek yemişler, bu aralar çok cesurca hareket ediyorlar, dikkat edin ülkenize.
    Cevapla
  • Ali Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Terörist Devlet Amerika yine burnu havada ama vardır yapacak sinsi bir planı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...