ABD'li üst düzey yetkililerden Çin'e dikkat çeken ziyaret

ABD’li üst düzey yetkililerin Çin’i ziyaret ederek, dün ve bugün Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Xie Feng ile görüştüğü bildirildi. Heyetin, Güney Kore ve Japonya'yı da ziyaret edeceği öğrenildi.

ABD'li üst düzey yetkililerden Çin'e dikkat çeken ziyaret
ABD'li üst düzey yetkililerden Çin'e dikkat çeken ziyaret
GİRİŞ 12.12.2022 23:37 GÜNCELLEME 12.12.2022 23:38

ABD’li üst düzey yetkililerden oluşan heyet Çin'i ziyaret etti. Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı Doğu Asya ve Pasifik İşlerinden Sorumlu Müsteşarı Daniel Kritenbrink ve Ulusal Güvenlik Konseyi Çin Kıdemli Direktörü Laura Rosenberger’in başkent Pekin’e komşu Hebei eyaletinde yer alan Langfang'da Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Xie Feng ile bir araya geldiği bildirildi.

"GÖRÜŞMELER SAMİMİ, DERİNLEMESİNE VE YAPICIYDI"

Görüşmede uluslararası meseleler hakkında "kapsamlı bir görüş alışverişinde" bulunulduğu belirtilen açıklamada, "Görüşmeler samimi, derinlemesine ve yapıcıydı" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca Çin-ABD ilişkilerine rehberlik eden ilkelere ilişkin istişareleri ilerletme, Tayvan sorunu da dahil olmak üzere ikili ilişkilerde önemli ve hassas konuların uygun şekilde ele alınması, her düzeyde etkileşimin sürdürülmesi ve ilgili alanlarda işbirliğinin güçlendirilmesi konularında uzlaşma sağlandığı belirtildi.

ABD’li heyet, Çin’in ardından Güney Kore ve Japonya'yı da ziyaret edecek.

ABD'den Türk muhabire, Suudi Arabistan ile Çin hakkında çarpıcı yanıtABD'den Türk muhabire, Suudi Arabistan ile Çin hakkında çarpıcı yanıt

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Yeni tasarruf tedbirleri açıklandı
Bakan Işıkhan duyurdu: 81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı