Scholz'dan Putin hakkında olay ifşalar: Çok iyi biliyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, farklı düşüncede olduğu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmelerini sürdüreceğini bildirdi. Scholz ayrıca Putin'in çok iyi Almanca bildiğini söyledi.

GİRİŞ 10.12.2022 20:54 GÜNCELLEME 11.12.2022 11:17
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Rusya-Ukrayna savaşının 10. ayında Batı'dan farklı sesler gelmeye devam ediyor. Son olarak Almanya Başbakanı Olaf Scholz, seçim bölgesi olan Potsdam kentinde vatandaşlarla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

PUTİN İLE UZUN GÖRÜŞMELER YAPTI

Putin ile yaptığı telefon görüşmelerine değinen Scholz, Ukrayna savaşından sonra Rusya Devlet Başkanı ile birçok kez uzun telefon görüşmeleri yaptığını hatırlattı.

Putin ve Paşinyan görüştüPutin ve Paşinyan görüştü

"ÇOK İYİ ALMANCA BİLİYOR"

Scholz, görüşmelerinin nezaket çerçevesinde geçtiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Telefonun diğer tarafında bağıran kimse yok ve ben, Rusça konuşamıyorum. Bir defasında halk eğitim merkezinde yaklaşık 8 saat bunu (Rusçayı) öğrenmeye çalıştım ama alfabe dışında hiçbir şey kalmadı. Ancak Putin, çok iyi Almanca biliyor ve bundan dolayı bazen Almancaya geçiyor, açıklamalarımı tercüme ettirmiyor."

Putin ile tamamen farklı düşündüğüne işaret eden Scholz, “Buna rağmen onunla konuşmaya devam edeceğim. Çünkü bu durumdan çıkmanın nerede mümkün olabileceği o anı görmek istiyorum. Bu, birbirimizle konuşmadan olmaz.” ifadesini kullandı.

Putin'den tehdit! Bunu yapan herhangi bir ülke yeryüzünden silinecektirPutin'den tehdit! Bunu yapan herhangi bir ülke yeryüzünden silinecektir

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: Putin'le görüşeceğim!Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: Putin'le görüşeceğim!

ÖLEN RUS ASKERİ SAYISI "100 BİN OLABİLİR"

Başbakan Scholz, savaşın başından bu yana Putin’in söylediği ve başarmak istediği konularda bazı şeylerin değiştiğini belirterek, ancak Putin’in "Ukrayna topraklarının bir bölümünü şiddet kullanarak fethetmek istemesi" konusunda hiçbir şeyin değişmediğini kaydetti.

Rus tarafında çok sayıda kayıp olmasına rağmen bu konuda hiçbir şeyin değişmemesini üzücü bulduğunu söyleyen Scholz, “Tam olarak kaç Rus askerinin öldüğünü bilmiyoruz. Ancak 100 bin olabilir. Başka savaşlarla karşılaştırıldığında bu oldukça fazla." değerlendirmesinde bulundu.

Scholz, Ukrayna savaşı başladıktan sonra Putin ile çeşitli aralıklarla telefon görüşmeleri gerçekleştirmişti. Putin ile Scholz arasındaki son görüşme, 2 Aralık'ta yapılmıştı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye Abd ve ab ölmesi senin niye zoruna gitti zenci sever
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    putin adam gibi adam geri vitesi yok avrupa 5 yıl kalmaz dağılır adam dünyada rubleyi seçeceksin dedi ve yaptirdi avrupa gazini kesti istedigi rakami yazdi gık diyebildilermi hayir adam sözünün arkasında nerde vatan haini var kaçtı lar nerde muhalefet eden zenginler kaçtı geri giden drek türmeye yani cezaevi kanun tek seferde uyguladi 10 yil geldiler memlekette kiralık 1 bin lira ev oldu 10 15 bin yazik günah bizim emekcimilere bizim memurlar artık ev bulamıyor inşaallah kısa zamanda son bulur savaş herkes dönsün
    Cevapla
  • isa 1 yıl önce Şikayet Et
    kgb ajanı idi elbette bir kaç dil bilecek
    Cevapla
  • manşete dikkat 1 yıl önce Şikayet Et
    zaİyat değil, zaYiat..
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    suriyeli sivilleri bombalamaya benzemez bu iş .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!