Macron ve Zelenskiy görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ukrayna'nın 10 maddelik barış formülü teklifini desteklediğini ifade etti.

Macron ve Zelenskiy görüştü
Macron ve Zelenskiy görüştü
GİRİŞ 12.12.2022 01:05 GÜNCELLEME 12.12.2022 01:05

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Macron ve Zelenskiy telefonda görüştü. Macron görüşmede Fransa'nın Ukrayna'yla olan dayanışmasını yenileyerek, Ukrayna'nın 10 maddelik barış formülü teklifini memnuniyetle karşıladığını ve desteklediğini dile getirdi.

Macron ve Zelenskiy görüşmede ayrıca, Paris'te 13 Aralık'ta düzenlenecek Ukrayna halkıyla dayanışma ve Ukrayna'nın yeniden inşasına ilişkin konferansların hazırlıklarını ele aldı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması