Rusya'dan İstanbul açıklaması: ABD'yle görüşmek için rahat bir yer

Türkiye ile Rusya arasında gerçekleştirilen siyasi istişareler kapsamında geçen hafta İstanbul’a gelen Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, İstanbul'un ABD'yle yürütülen görüşmeler için uygun bir yer olduğunu söyledi.

Rusya'dan İstanbul açıklaması: ABD'yle görüşmek için rahat bir yer
Rusya'dan İstanbul açıklaması: ABD'yle görüşmek için rahat bir yer
GİRİŞ 12.12.2022 11:38 GÜNCELLEME 12.12.2022 13:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, ABD'yle yürütülen görüşmeler için İstanbul'un rahat bir yer olduğunu söyledi.

Rus RIA Novosti ajansının haberine göre Verşinin, ABD'nin Rusya'yla görüşmelerde yapıcı bir yaklaşımı olduğuna inanmadığını da sözlerine ekledi.

Verşinin, geçen hafta Türkiye ile Rusya arasında gerçekleştirilen siyasi istişareler kapsamında İstanbul’a gelmişti.

Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Narışkin ile CIA Direktörü Bill Burns de geçen ay MİT'in ev sahipliğinde Ankara'da bir araya gelmişti.

Reuters: Rus ve ABD'li yetkililer bugün İstanbul'da buluşacakReuters: Rus ve ABD'li yetkililer bugün İstanbul'da buluşacak

Rus ve ABD’li temsilciler geçen hafta da İstanbul'da vizeler, elçiliklerdeki çalışan sayıları, kurum ve kuruluşların faaliyetlerin de arasında bulunduğu bir dizi "zorlu meseleyi" ele almıştı.

"TAHIL ANLAŞMASI YENİDEN DÜZENLENMELİ"

Rus yetkili, "Düzenlemelerin gerekli olduğuna inanıyoruz. Başlangıçta gösterilen çabaların amacı, en yoksul ülkelere yardım etmekti" dedi.

Tahılın oldukça gelişmiş ve zengin ülkelere gittiğini iddia eden Verşinin, dörtlü anlaşmaya öncelikle Asya, Afrika ve Latin Amerika'nın en yoksul ülkeleri için gıda güvenliğini sağlama sloganı altında varıldığını kaydetti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Suat 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyor yıllardır abd ve Avrupa fakir ülkelerin kanını emdi şimdi de onlara giden tahılları kendilerine getiriyorlar yoksa bu tahıl koridoruna izin verirlermi en başta FRANSA
    Cevapla
  • Adsız 1 yıl önce Şikayet Et
    Bedavaya aracılık olmaz biraz bu olayları değerlendirelim emir eri gibi herşeye izin vermeyelim... Rusya yı dize getirmemiz lazım.
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    bu hainler istanbulda bombalı eylem yaptırabilir....bişiler çeviriyolar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İspanyol basınından Arda Güler'e: Mübarek adam!
Taksiciye satırlı dehşet! Başparmağını kopardı: Sebebi, ‘yok artık’ dedirten cinsten