NATO ülkesi Norveç'in istihbarat uçağı için Rus jetleri havalandı

Ukrayna işgalinin 10. ayında Rusya ile NATO arasında havada tehlikeli bir yakınlaşma yaşandı. Rusya'ya ait savaş uçağının, Barents Denizi'nde Norveç savaş uçağına eşlik ettiği ifade edildi.

NATO ülkesi Norveç'in istihbarat uçağı için Rus jetleri havalandı
NATO ülkesi Norveç'in istihbarat uçağı için Rus jetleri havalandı
GİRİŞ 12.12.2022 20:19 GÜNCELLEME 12.12.2022 20:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rusya ve Norveç arasında havada tansiyon yükseldi. İstihbarat üzerine savaş uçağı havalandı.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Norveç Hava Kuvvetlerine ait P-3C Orion uçağının Barents Denizi üzerinde uçuş yaptığı belirtildi.

Söz konusu uçağın Rus sınırlarına yakınlaştığı ve bu nedenle Rus "Mig-31" tipi savaş uçağının havalandığı kaydedilen açıklamada, "Rus uçağı, Barents Denizi'nin sularında Norveç uçağına eşlik etti." bilgisi verildi.

ULUSLARARASI KURALLARA UYGUN HAREKET EDİLDİĞİ VURGULANDI

Rusya'nın devlet sınırının ihlal edilmesine izin verilmediği vurgulanan açıklamada, Rus uçağının, hava sahasının kullanımı ile ilgili uluslararası kurallara uygun şekilde uçuş yaptığı belirtildi.

'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek telefonu Putin'in 'U dönüşüne' yetti!' Rusya'nın kalbinden çarpıcı yorum"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek telefonu Putin'in 'U dönüşüne' yetti!" Rusya'nın kalbinden çarpıcı yorum

Rusya'dan Suriye açıklaması: Türkiye'yi ikna etmeye çalışıyoruzRusya'dan Suriye açıklaması: Türkiye'yi ikna etmeye çalışıyoruz

Rusya'dan İstanbul açıklaması: ABD'yle görüşmek için rahat bir yerRusya'dan İstanbul açıklaması: ABD'yle görüşmek için rahat bir yer

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • ppm 1 yıl önce Şikayet Et
    Yarın İsveç ve Finlandiya ne kadar terörist varsa içlerinde,komple paketleyecektir Türkiye'ye ;)))
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    İt iti ısırmaz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne rusun natoya vuracak cesareti var, ne NATO'nun rusa. İt iti ısırmaz misali
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap