"F-16'lar gelmezse Türkiye'nin elinde tek seçenek kalır: Eurofighter Typhoon"

ABD'de alınan son kararla birlikte, F-16'ların satışında sorun çıkmayacağını vurgulayan Erdoğan Karakuş, şayet Türkiye F-16 alamazsa alternatif olarak tek bir uçağı seçeceğini, o uçağın da Eurofighter Typhoon olacağını belirtti.

GİRİŞ 12.12.2022 13:40 GÜNCELLEME 12.12.2022 15:14
Bu Habere 186 Yorum Yapılmış

ABD Temsilciler Meclisi, 857 milyar dolarlık savunma bütçesinden Türkiye'ye F-16 satışını kısıtlayan maddeleri tamamen çıkardı. Böylece Türkiye'ye F-16 satışının önündeki en büyük engellerden biri de kalkmış oldu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price ise, ABD'nin, önemli NATO müttefiki Türkiye'nin savunma ihtiyaçlarını karşılamaya istekli olduğunu söyledi. Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, "Artık ABD tarafından olumlu ve somut adımlar bekliyoruz" diyerek bir an önce Türkiye'ye F-16 satışının tamamlanması gerektiğini yineledi.

Emekli Hava Pilot-Korgeneral Erdoğan Karakuş

"F-16 OLMAZ İSE TEK SEÇENEK VAR: EUROFİGHTER TYPHOON"

Emekli Hava Pilot-Korgeneral Erdoğan Karakuş, Milli Muharip Uçak yapılıp Türkiye'yi koruyabilecek sayıda üretilinceye kadar, Yunanistan'a karşı oluşabilecek olası bir uçak açığını kapatmak için Türkiye'nin savaş uçağı almak istediğini vurguladı.

Karakuş, "En uygunu tabii ki F-16. Bizim 240'a yakın uçağımız var. F-16 uçakları için Türkiye'nin her türlü alt yapısı hazır" ifadelerini kullandı.

F-16'nın alternatifi: Türk yetkiliden Eurofighter Typhoon'a yeşil ışıkF-16'nın alternatifi: Türk yetkiliden Eurofighter Typhoon'a yeşil ışık

İngiltere'den Türkiye'ye Eurofigter Typhoon mesajı: Satmayı düşünüyoruzİngiltere'den Türkiye'ye Eurofigter Typhoon mesajı: Satmayı düşünüyoruz

Türkiye'den ABD'ye Eurofighter Typhoon mesajı... Bakan Akar bizzat incelediTürkiye'den ABD'ye Eurofighter Typhoon mesajı... Bakan Akar bizzat inceledi

Emekli Korgeneral Karakuş, F-16'ların ABD tarafından satışının onaylanmaması durumunda ise, tek bir uçağı yani Eurofighter Typhoon'u seçilebileceğini söyledi.

İngiltere, Almanya, İspanya ve İtalya ortak üretimi Eurofighter Typhoon'u değerlendiren Karakuş, "Bana göre F-16'da bir sorun olmayacak. ABD'nin umumi savunma bütçesinin meclislerden geçişi onaylaması yapılacak. Dolayısı ile bu konuda bir sorun çıkacağı zannedilmiyor" dedi.

KAYNAK: HABER GLOBAL
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 186
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    En mantıklısı Çin den almak ayrıca alt yapı ordan temin edebiliriz
    Cevapla
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendimiz de üretebiliriz. Veya Sukhoi Su-57 de kullanabiliriz
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence hiç uğraşmaya gerek yok kendi uçağımızı kendimiz ürettiriz
    Cevapla
  • Baran 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi ucaklarinizi kendimiz üretmeye başladik ama bşr sorunumuz var oda uçaklara takilan mator….!! Motor üretiminde o kadar ilerde değiliz yoksa en mükemmel ucaklari üretiriz…!!
    Cevapla
  • Ioeor 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülke ülke olsa gidip ABD ye yalvarmaz gider adam akıllı ruayadan alır
    Cevapla
  • Koray Derik 1 yıl önce Şikayet Et
    Deneme maksatlı küçük bir filo ile başlanır. Türk Cumhuriyetleri (kazakistan, azerbaycan vs) hangi uçakları kullanıyor ?
    Cevapla
  • Baran 1 yıl önce Şikayet Et
    F 35 için para ödedin ve F 35 projesinden çıkartildin….. oaran da içerde kaldi… kendi paran için yalvarmiyorsun hakkin olan paranin karşiligi F 16 istiyorsun
    Cevapla
  • Abdurrahman 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim bütün altyapımız teçhizatzatımız mühimmatımız batı sistemlerine göre şimdi biz gidip rusyadan uçak alsak bütün sistemlerizi mühimmatımızı bakım istasyonlarını rus sistemlerine göre tekrar değiştirmek gerekiyor buda hem çok maliyetli hemde çok uzun zaman alır pilot eğitimi yeni pilotların yetiştşrilmesi çok maliyetli ve zaman alır
    Cevapla
  • ERKAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd mal satmıyor, Rusya'dan alınca da ambargo uyguluyor.
    Cevapla
  • F-4 Pilot*** 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin F-16 kararını beklemek zaman kaybından başka bir şey değil. Bugün verdik deseler teslimat sürecinde çeşitli bahanelerle F-16'larıda vermiycekler. Tıpkı F-35 teslimatında olduğu gibi. F-16 alım sürecinde kaybettiğimiz zamanla kalırız. VERMEZLERR.!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti