ABD'den İran'a Majidreza Rahnavard tepkisi: En güçlü şekilde kınıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, İran'daki göstericilerden birinin daha (Majidreza Rahnavard-23) idam edilmesini kınayarak, bu infazların İran'daki liderlerin, kendi halkından korktuğunun bir göstergesi olduğunu söyledi.

GİRİŞ 13.12.2022 09:36 GÜNCELLEME 13.12.2022 10:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, bakanlıkta düzenlenen günlük basın toplantısında İran'daki infazlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Price, İran'daki infazların halkı korkutmak için yapıldığını söyleyerek, "Bu sert eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz. Bu sert ve halka açık şekilde gerçekleştirilen eylem, İran halkına korku salmak için yapıldı. Bu infazlar İran hükümetinin kendi halkından ne kadar çok korktuğunun bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.

İran'da Mahsa Amini protestoları: İkinci idam gerçekleştiİran'da Mahsa Amini protestoları: İkinci idam gerçekleşti

İran'daki protestolarda Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı milis güç 2 Besic üyesini öldürdüğü ve 4 kişiyi yaraladığı gerekçesiyle idama mahkum edilen 23 yaşındaki Mecidrıza Rahnavard Meşhed kentinde halka açık bir şekilde infaz edilmiş, 23 yaşındaki Muhsin Şikari'nin cezası ise 8 Aralık'ta infaz edilmişti.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Amarikadada var idam abd kendi idamlarina ortbaz ediyor iran amarika ikiside kokubozuk
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD=İran biri kurşun yağmuru ile diğeri iple insanları katlediyor.
    Cevapla
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD deki infazlar daha mı iyi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...