İran'da Mahsa Amini protestoları: İkinci idam gerçekleşti

İran, Mahsa Amini protestolarıyla ilgili ikinci infazı gerçekleştirdi. Meşhed kentindeki gösteriler sırasında tutuklanan ve ölüm cezasına çarptırılan 23 yaşındaki Majidreza Rahnavard, bu sabah idam edildi.

İran'da Mahsa Amini protestoları: İkinci idam gerçekleşti
İran'da Mahsa Amini protestoları: İkinci idam gerçekleşti
GİRİŞ 12.12.2022 08:58 GÜNCELLEME 12.12.2022 10:12
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

İran, Mahsa Amini protestolarıyla ilgili ikinci infazı gerçekleştirdi. Meşhed kentindeki gösteriler sırasında tutuklanan ve ölüm cezasına çarptırılan 23 yaşındaki Majidreza Rahnavard, bu sabah idam edildi.

Rahnavard, kasten adam öldürmek, devlete karşı savaş açmak ve 4 kişiyi kasten yaralamak suçlarından idama mahkum edilmişti.

İran Ceza Kanunu'na göre, "yeryüzünde bozgunculuk yapmak ve devlete karşı savaş açmak" gibi suçları işleyenler idam istemiyle yargılanıyor.

Majidreza Rahnavard

İLK İDAM 8 ARALIK'TA GERÇEKLEŞMİŞTİ

Muhsin Şikari adlı İranlı, Ekim ayında başkent Tahran'daki "Settar Han Caddesi'ndeki protestolar sırasında soğuk silahla vatandaşları tehdit ettiği ve bir güvenlik görevlisini yaraladığı" iddiasıyla Devrim Mahkemesi tarafından ölüm cezasına çarptırılmıştı. Cezası, başkent Tahran'da 8 Aralık'ta infaz edilmişti.

İran, Mahsa Amini protestolarıyla ilgili ilk idamı gerçekleştirdiİran, Mahsa Amini protestolarıyla ilgili ilk idamı gerçekleştirdi

ÖLÜ SAYISI 500'E DAYANDI

Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen "İrşad devriyeleri" tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan Mahsa Amini'nin 16 Eylül'de hayatını kaybetmesi ülkede infiale yol açmıştı.

Norveç merkezli İran İnsan Hakları Örgütü'ne (IHR) göre, Mahsa Amini gösterilerinde bugüne kadar 458 kişi yaşamını yitirdi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 23
  • fahri 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede idam isteyenlere gelsin bu haber. Her halta idam diyenler birgün saçma sapan şeylerden insanların idama mahkum edilmesini İran örneğinde görebilirler. Bizim yaşadığımız coğrafyada adamcılık var, tutuculuk var öyle amerika gibi avrupa gibi bireycilik yok ve olmadığı için de saçma sapan şeylere idam cezası verilir. Yorumlara bakın idam isteyenler şimdi de buna da idam olmaz ki diyor. Neyi istediğinizi bilin.
    Cevapla
  • Selahaddin 1 yıl önce Şikayet Et
    Münafik Iran Cumhuriyeti ... Gücü ancak masumlara yeter.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adalet gereği idam var olmalıdır. Ama idamlık bir suç olmalı karşılığında.
    Cevapla
  • Tayfun Başer 1 yıl önce Şikayet Et
    İran'ı günahım kadar sevmem ama şuan inan gönülden söylüyorum ki infazlarin sayısı artması ve ajanlarin idam edilmesi gerekiyor
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    apoyu İran'a gönderin, bizim yapamadığımızı onlar yapsın bari
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi