Pentagon'u dolandırmaya kalkan Arif Uğur'a hapis cezası

Türk iş insanı Arif Uğur, ABD Savunma Bakanlığı'ndan ihale aldı. Anlaşma hükümlerine göre, ABD'de üretmesi gereken parçaları, Türkiye'de yaptırıp ABD'de yapılmış gibi Pentagon'a gönderdi. Durum fark edilince 33 ay hapis cezası aldı.

Pentagon'u dolandırmaya kalkan Arif Uğur'a hapis cezası
Pentagon'u dolandırmaya kalkan Arif Uğur'a hapis cezası
GİRİŞ 16.12.2022 10:01 GÜNCELLEME 16.12.2022 11:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD'nin Massachusetts eyaletinde yaşayan Türk iş insanı Arif Uğur, ABD ordusu tarafından kullanılan parçaları üretmek için ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) açtığı ihaleyi aldı.

Anlaşma hükümlerine göre, parçaları ABD'de üretmesi gerekiyordu. 53 yaşındaki Türk iş insanı ise, böyle yapmayarak istenilen bileşenleri Türkiye'de yaptırıp ABD'de yapılmış gibi Pentagon'a gönderdi.

Arif Uğur, Türk firmasının parçaları üretebilmesi için, parçaların teknik özelliklerini ve çizimlerini Türk firmasıyla paylaştı.

Ancak olayı fark eden Pentagon, orduya ait teknik verileri yasadışı şekilde sattığı gerekçesiyle Arif Uğur'dan şikayetçi oldu.

ABD Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türk iş insanı Uğur'un suçunu kabul ettiği, "yabancı uyruklu kişilere yasadışı şekilde savunma ürünleri hakkında teknik veri sattığı" gerekçesiyle 33 ay hapis cezasına çarptırıldığı kaydedildi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • nail 1 yıl önce Şikayet Et
    biraz daha çalış daha kaliteli yap ilerde yutturabilirsin abd ye hep avrupa mı bizi kandıracak bizde onlara yapalım aynı tuzakları
    Cevapla
  • Orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Orasinı Türkiye sanmış adamlar ın affı yok.
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun. işte böyle olacaksın kafire karşı. Devletimiz sahip çıksın...
    Cevapla
  • Vat 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Dayıoğlu ...
    Cevapla
  • kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemen İsveç'e kaçsın. İsveç bize suçluların iadesini yapmıyordu, Şimdi İsveç'in insan hakları konusundaki samimiyetini görelim. Ayrıca nerde kaldı insan hakları savunucuları. Osman Kavala savunucuları nerede?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor