Harvard tarihinde bir ilk!

ABD’de yer alan Harvard Üniversitesi, dekan Claudine Gay'in kurumun 30. başkanı olacağını açıkladı. Gay böylelikle, Ivy League okuluna liderlik eden ilk Siyahi ve ikinci kadın olacak.

Harvard tarihinde bir ilk!
Harvard tarihinde bir ilk!
GİRİŞ 17.12.2022 04:23 GÜNCELLEME 17.12.2022 04:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Harvard Üniversitesi, Claudine Gay'in  kurumun 30. başkanı olacağını ve böylelikle  Ivy League okuluna liderlik edecek ilk Siyahi ve ikinci olacağını yapacağını duyurdu. Şu anda üniversitede dekan olan Gay, ailesiyle daha fazla zaman geçirmek için istifa eden Lawrence Bacow'un yerini alacak.

AZINLIK HAKLARI VE EŞİTSİZLİK KONULARINDA ÇALIŞIYOR

Haitili göçmen bir ailenin çocuğu olan Gay, ABD’de azınlıkların siyasi katılımı konusunda önde gelen bir ses olarak görülüyor. Gay, 2006'da Harvard'a hükümet ve Afrika ve Afro-Amerikan çalışmaları profesörü olarak katıldı ve o zamandan beri çeşitli sosyal ve ekonomik faktörün siyasi görüşleri ve oylamaları nasıl şekillendirdiği de dahil olmak üzere çeşitli konuları araştırdı.

Gay ayrıca, çocuk yoksulluğu ve yoksunluğunun eğitim fırsatları üzerindeki etkileri ve Amerikan eşitsizliği gibi konuları küresel bir perspektiften inceleyen Harvard'ın ABD eşitsizlik Girişimi'nin kurucu başkanı olarak görev yapıyor.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar kendilerini demokrat, insancıl ve modern sayarlar ama hâlâ kendilerini zenci, siyahi ve ayrımlardan kurtaramadılar. Yersen tabii ki.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Saraçhane provokasyonunda polislere kaldırım taşı atıldığı anlar ortaya çıktı!
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!