ABD'de büyük mutluluk! Nihayet muhalefet birleşti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kesinleşmemiş hapis cezası üzerinden altılı masayı Saraçhane'de toplayarak 'Mağduriyet şovu' yapması, ABD basını tarafından büyük mutlulukla karşılandı.

GİRİŞ 17.12.2022 13:50 GÜNCELLEME 17.12.2022 14:45
Bu Habere 162 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin henüz kesinleşmemiş kararı sonrası muhalefetin ortalığı ayağa kaldırması ABD'de de büyük bir mutlukla karşılandı. ABD'deki mutluluk gazetelerde atılan başlıklara bile yansıdı. 

MUHALEFETTE 'HAPİS CEZASI' COŞKUSU

Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesinin ardından başta İmamoğlu ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener olmak üzere muhalefette büyük bir coşku yaşandı. Akşener'le İmamoğlu aynı anda aldığı hapis cezası kararını 'Çak' yaparak ve gülüp birbirlerine sarılarak karşılarken, diğer muhalefet partileri de bu durumdan nemalanmaya çalıştı.

'Artık yok hükmünde!' Kılıçdaroğlu'nun kurmayları gemileri yaktı!"Artık yok hükmünde!" Kılıçdaroğlu'nun kurmayları gemileri yaktı!

ALTILI MASA BİR ARAYA GELDİ

İmamoğlu ve altılı masanın liderleri İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Saraçhane'de bir 'Siyasi mağduriyet' şovuna kalkıştı. Bir kutlama havasında geçen bu buluşmada liderler tek tek konuşma yaptı. 

Mahkeme kararını fırsata çevirdiler! Adım adım organizasyon!Mahkeme kararını fırsata çevirdiler! Adım adım organizasyon!

ABD BASININDA BÜYÜK MUTLULUK: MUHALEFET BİRLEŞTİ

Daha İstinaf ve Yargıtay süreçlerinin olduğunu bile bile yapılan bu 'Şov' dünya basınında ilgiyle takip edildi. Özellikle ABD basını bu etkinliği çok yakından takip etti. ABD'de yayın yapan Bloomberg'in İmamoğlu hakkında verilen karar ve sonrasında yapılan bu muhalefet toplantısına attığı başlık ise epey dikkat çekti. 


Bloomberg, bu haberi okuyucularına 'Erdoğan'ın en büyük rakibi hapis cezası aldı, Nihayet muhalefeti birleştirdi' başlığıyla sundu. Bloomberg'in attığı bu başlık, ABD'nin İmamoğlu kararı sonrası muhalefetin birleşmesinden duyduğu büyük mutluluğu gözler önüne serdi. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 162
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu zillet ittifaki abd avrupayla calisiyor demekki yonetime gelseler ulkemize parselleyip satacaklar vay ajanlar vay
    Cevapla
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkasının içişlerine karışmasın bizim kıtadan uzak dursun Avrupadan Asyadan sömürgecilikten mikserlik yapmayı yeter bıraksın kendi petrollerini kullansın fisyon füzyon üretecek ya
    Cevapla
  • sanayici 1 yıl önce Şikayet Et
    İmanoglu ayni zelenski gibi yarismalara katilmis şhowmen gibi
    Cevapla
  • MERAK 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların arasında Fetullah Gülen ile Selahattin Demirtaş yokkkkk.??????
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisin etrafında toplanmayan müslümanlara kapak olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı