"Artık yok hükmünde!" Kılıçdaroğlu'nun kurmayları gemileri yaktı!

Millet İttifakı'nda adaylık yarışı iyice kızıştı. İBB Başkanı ile Akşener'in mahkeme Saraçhane'deki açıklamaları da tartışmalara tuz biber ekti. Bir CHP'li "Altılı masa artık yok hükmünde" derken, kulislerde "sert mücadele" konuşuluyor.

GİRİŞ 16.12.2022 17:33 GÜNCELLEME 16.12.2022 17:33
Bu Habere 521 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle ‌2 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verildi.

CHP'den İmamoğlu'nu üzecek açıklama! 6'lı masada yer yerinden oynayacakCHP'den İmamoğlu'nu üzecek açıklama! 6'lı masada yer yerinden oynayacak

İBB Başkanı, kararı İBB binasında aralarında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de olduğu siyasilerle takip etti. Kararın öğrenilmesinden sonra Akşener ile İmamoğlu'nun sarılması dikkati çekti. 

İmamoğlu ile Akşener kararı öğrendikten hemen sonra sarıldı.

Karardan sonra Saraçhane'de konuşma yapan İmamoğlu ile Akşener seçim mesajları verdi. Kulislerde, İmamoğlu'nun adaylık yarışında Kılıçdaroğlu'na darbe vurduğu konuşuluyor. 

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu hakkındaki karardan sonra Almanya gezisini iptal edip Türkiye'ye döndü.

Akşener'in, altılı masanın diğer liderlerinin aksine Kılıçdaroğlu'nu aramaması; muhatap olarak direkt İmamoğlu'nu alması da adaylık yarışının adımı olarak görülüyor. 

CHP medyası birbirine düştü: Tele 1'den Halk TV'ye olay gönderme!CHP medyası birbirine düştü: Tele 1'den Halk TV'ye olay gönderme!

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, son olaylardan sonra daha da kızışan adaylık yarışında CHP cephesinden gelen tepkileri köşesine taşıdı. 

"ÇOK DAHA SERT MÜCADELE YÜRÜTECEĞİZ"

CHP'lilerin son olayları "Kılıçdaroğlu'na darbe" olarak yorumladığını aktaran Övür, "İki gündür Ankara'da CHP kulislerini izlerken, bu tespitlerin moral bozukluğu yarattığına da tanık oldum. Kimi, 'Satıldık, ihanet edildik', kimi de 'İçimizdeki düşman belli oldu. Artık çok daha sert bir mücadele yürüteceğiz' havasında" ifadelerine yer verdi. 

Ekrem İmamoğlu CHP'den istifa edecek mi? Olasılıklar tartışıldı... Çok çarpıcı iddiaEkrem İmamoğlu CHP'den istifa edecek mi? Olasılıklar tartışıldı... Çok çarpıcı iddia

CHP'Lİ İSİM: ALTILI MASA YOK HÜKMÜNDE

Övür, yazısında bir CHP'linin şu değerlendirmelerine de yer verdi: 

"Altılı Masa artık yok hükmündedir. İttifakla bir karar çıkmayacağı anlaşıldı. Çünkü şu çok net: Akşener, masaya İmamoğlu'nu dayatarak emrivaki yapacak. Bu basit bir operasyon değil, bir darbedir..."

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 521
  • Çetin 1 yıl önce Şikayet Et
    Mahkeme kararı sonrası imamoğlunun parti üstü yaptığı büyük bir gaf. Siyaset sağa sola yıkılmayı sığınmayı kaldırmaz. En zor durumdayken alınan kurtarıcı hamleyi yapan siyasetçidir.
    Cevapla
  • turkiye sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskiler derki yerinde sayan taburun sesi çok çıkar buca yılın siyasetçileri. Ne yapmışlar onu konuşalım
    Cevapla
  • İbrahim Aday 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş tenekede öyledir sesi çok çıkar ama yapılan tolantılar şovlar boş işler sonuçta birbirlerini düştüler beter olsunlar
    Cevapla
  • selim 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP'ye Meral ve İmamoğlun'dan büyük darbe bu darbeyi nasıl bertaraf edecekler izliyoruz.
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    bayilacak o ne sarilma idi seker bulmus cocuklar gibi meral chp iyi kazik atti lider benim der gibi
    Cevapla
  • Yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu meral akşener başka işlerle uğraşmaktan kendi işini de bıraktı. Seçimden sonra partisi darmaduman olacak haberi yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenomen Yağmur Taktaş'ın mezarı açıldı, yeniden otopsi yapılacak
Gazze’nin merkezinde İsrail askerine keskin nişancı pususu