CHP'den İmamoğlu'nu üzecek açıklama! 6'lı masada yer yerinden oynayacak

Hakkında verilen karar sonrası adaylık krizinde Kılıçdaroğlu'na karşı atak yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu üzecek ilk açıklama partisinden geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, adaylarının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı.

GİRİŞ 16.12.2022 06:30 GÜNCELLEME 16.12.2022 06:34
Bu Habere 168 Yorum Yapılmış

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen mahkeme kararı sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener soluğu İmamoğlu'nun yanında alarak 'İşte bizim Cumhurbaşkanı adayımız' mesajını verdi. Almanya'da bulunan Kılıçdaroğlu'nu saf dışı bırakmaya yönelik olarak görülen bu hamlenin ardından CHP içerisinden beklenen ilk hamle geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Saraçhane'de katıldığı canlı yayında, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayına ilişkin açıklamada bulundu.

"CHP'NİN ADAYI KILIÇDAROĞLU'DUR"

İmamoğlu'nun 6'lı masa liderlerini Saraçhane'ye davet etmesinin ardından düzenlenen mitingde yapılan açıklamalar ile CHP ve 6'lı masanın içerisine sirayet etmiş olan adaylık yarışı ayyuka çıktı. 

CHP'li Öztunç'un yaptığı açıklama ise gündeme oturdu. Öztunç, "Bizim Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı net belli: Kemal Kılıçaroğlu'dur. Başka bir açıklaması yok bu işin. Altılı Masa neye karar verir, kime karar verir bilemeyiz. Ama biz Altılı Masa'ya adayımız olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu götüreceğiz" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU DA ABA ALTINDAN SOPAYI GÖSTERDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında İmamoğlu'nun aldığı cezaya ilişkin değerlendirmelerde bulunurken İmamoğlu'nun görevine devam etmesi gerektiğini belirtti.

İmamoğlu'nun adaylığı veto eder nitelikte sözler sarf eden Kılıçdaroğlu, "Bu olay 6 liderin daha sıkı omuz omuza yürümesi için ivme kazandırdı. Ekrem Bey, büyükşehir belediye başkanı olarak İstanbul'a hizmet etmeye devam ediyor. Arkasında güçlü irade var, CHP var, ben dün İmamoğlu'na 'Sakın üzülme' dedim, senin sorumluğun var, 16 milyon seni dirençle, kararlılıkla görmek istiyor' dedim." şeklinde konuştu.

Bülent Arınç yine sahnede! İmamoğlu hakkında açıklama!Bülent Arınç yine sahnede! İmamoğlu hakkında açıklama!

CHP medyası birbirine düştü: Tele 1'den Halk TV'ye olay gönderme!CHP medyası birbirine düştü: Tele 1'den Halk TV'ye olay gönderme!

Kılıçdaroğlu ile Akşener-İmamoğlu cephesi karşı karşıya! Saraçhane'de siyasi ikbal kavgasıKılıçdaroğlu ile Akşener-İmamoğlu cephesi karşı karşıya! Saraçhane'de siyasi ikbal kavgası

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 168
  • Yüksekova lı kürt 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP Kılıçdaroğlu ndan genel başkanlığından kortulmak için Kılıçdaroğlu nu aday gösteriyorlar yoksa onlarda biliyorlar o kazanmıyacak
    Cevapla
  • Bitlisli 1 yıl önce Şikayet Et
    Başlarını yesinler inşallah Iyiki varsın Recep Tayyip Erdoğan yoksa bunlarla Türkiye nin hali harap
    Cevapla
  • Aliyamurtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan düşmanlığı Chp lilsrin gözünü öyle kör etmişki, Aplanın CHP yi şamar oğlanına çevirerek parçaladığının farkında bile değiller.
    Cevapla
  • Candan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kovulmuş şeytandan Allah'a sığınırım. Rahman rahim Allah'ın adıyla. Yoksa bir tuzak mı kurmak istiyorlar? Asıl tuzağa düşecek olanlar, o inkâr edenlerin kendileridir. TUR Suresi 42 Ayette de buyurulduğu gibi öyle bir birbirlerine düşecekler ki inşallah kendileri bile inanamayacak.
    Cevapla
  • Kozanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçtaroğlu İBB adaylığında oy kullanamamıştı. Bu sefer de C.Başkanlığı için aday yetiştiremeyecekler galida..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail medyasında Türk ambargosu analizi: Bizi çok zor günler bekliyor
Kolombiya'dan peş peşe adımlar! İsrail'i çıldırtacak