ABD'de kar fırtınası alarmı: Şimdiden 3 kişi öldü

Amerikalılar Noel tatiline şiddetli kar yağışı altında giriyor. "Nesilde bir kez görülecek" şeklinde nitelenen kar fırtınası nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti. Binlerce uçuş iptal edilirken, çok sayıda yol ve tren hattı da kapandı.

ABD'de kar fırtınası alarmı: Şimdiden 3 kişi öldü
ABD'de kar fırtınası alarmı: Şimdiden 3 kişi öldü
GİRİŞ 24.12.2022 09:12 GÜNCELLEME 24.12.2022 09:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD'de dondurucu kar fırtınası nedeniyle ülkenin birçok kıyı bölgesinde yerleşimler sular altında kaldı. Şiddetli fırtına şartları nedeniyle ülkede 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ulusal Hava Durumu İdaresi'nden (NOAA) yapılan açıklamada, kuzey kutbundan gelerek ABD ve Kanada'nın bazı bölgelerinde etkisini gösteren dondurucu rüzgarların ABD'nin doğusuna doğru etkisini artırdığı ve hafta sonu boyunca devam edeceği bilgisi paylaşıldı.

Hava durumu tahmincileri, ABD genelinde etkili olacak kutup soğuklarının 100 milyondan fazla insanı etkisi altına alacağı ve on yıllar sonra en soğuk Noel'in yaşanacağını belirtti.

Michigan eyaletine bağlı Flint kentinde de kar fırtınası etkili oldu.

Noel için yılın en yoğun seyahat dönemlerinden biri öncesinde 4 binden fazla uçuş iptal edildi.

California eyaletindeki San Francisco Uluslararası Havalimanı'nda yolcular kontuarda sırada beklerken görüntülendi.

Yetkililer fırtına nedeniyle olası elektrik kesintileri konusunda da endişelerini dile getirdi. 1 milyondan fazla vatandaşın elektriksiz kaldığı belirtildi.

"NESİLDE BİR KEZ GÖRÜLECEK"

NOAA’dan yapılan açıklamada, "nesilde bir kez görülecek" kadar nadir karşılaşılan büyük bir kar fırtınası ve soğuk hava dalgasının neredeyse ABD'nin tüm eyaletlerini etkisi altına alacağı konusunda uyarıda bulunulmuştu.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kardes biraz ilimli ol boyle nefretle nereye varacan orada muslumanlarda yasiyor ormanda hayvanlar var
    Cevapla
  • Emrah nigğdelii 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşa Allah perişaan etsin yiyecek ekmek bulamaz hale gelsinler para karşılıgı toprak satsınlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar