Putin'den "Patriot" açıklaması: Yok edileceğinden yüzde 100 eminim

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı'nın Rusya'yı parçalamayı hedeflediğini söyleyerek, ABD'nin Ukrayna'ya vereceği Patriot hava savunma sistemlerinin Ukrayna'da Rusya tarafından yok edileceğinden yüzde 100 emin olduğunu açıkladı.

GİRİŞ 25.12.2022 14:47 GÜNCELLEME 25.12.2022 14:47
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus gazeteci Pavel Zarubin'in programına katılarak gündeme dair özel açıklamalarda bulundu. Ukrayna ile yaşanan savaşa dair önemli ifadeler kullanan Putin, bölgesel rakiplerinin, "böl ve yönet" stratejisi ile Rusya üzerinde planları olduklarını savundu. Batı'nın Rusya'yı parçalama hedefinde olduğunu vurgulayan Putin, "Bunu her zaman yapmaya çalışıyorlar. Ancak amacımız Rus halkını birleştirmek. Doğru yönde hareket ettiğimizi düşünüyorum. Ulusal çıkarlarımızı ve halkımızın çıkarlarını koruyoruz. Bunu yapmaktan başka çaremiz yok" ifadelerini kullandı.

"AYAĞA KALKMAMIZ GEREKİYORDU" 

Ukrayna ile başlayan müzakerelerde masadan kalkan tarafın kendileri olmadığını söyleyen Putin, "Bu süreçte taraflarla kabul edilebilir konular üzerine müzakerelere hazırız. Müzakereleri reddeden biz değildik. Bu onların işi. Ama ne yazık ki karşı taraf farklı kurgular içindeydi. Sert askeri eylemlerde bulundular. Öyle ya da böyle ayağa kalkmamız gerekiyordu. Donbass bölgesinde ve Kırım'daki insanların seçimlerini savunmak zorundaydık. Her şey bununla başladı" şeklinde konuştu.

"PATRİOTLARI YÜZDE 100 VURACAĞIZ"

ABD'nin Kiev'e gönderme kararı aldığı Patriot hava savunma sistemlerinin kendileri için meşru hedef olacağını da belirten Putin, "Yüzde 100 vuracağız. Patriotlar oldukça eski sistemler" derken, Rus S-300 hava savunma sistemlerinin dahi Patriotlardan daha iyi olduğunu savundu.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 126
  • Ali Albayrak 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi zelenski Amerika ile anlaşıp Ukraynayı Rusların önüne attılar.
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrailli Yahudiler (ibraniler) Ukrayna daki Yahudileri (Polonya Yahudileri)yok ettirmeye çalışıyor.Hitler zamanında olduğu gibi aynı senaryo
    Cevapla
  • Sivasspor 1 yıl önce Şikayet Et
    Halal oldun Dayıoğlu
    Cevapla
  • Konya Taşeron 1 yıl önce Şikayet Et
    patriotlar boşa gitmesin diye veriyorlar işte. KAlan giden silahları bile boşuna vermez ABD. Bir alacağı karşılığında elinden çıkarıyor işte. Savaşın uzması Siyonistlerin yuvası ABD ye yarar.
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın da türkiyeninde ortak düşmanı belli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!