İşgalci İsrail'in Batı Şeria'daki zulmü devam ediyor: 22 Filistinli gözaltında

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarda 22 Filistinliyi gözaltına aldı. İşgal güçleri, Filistin Esirler Cemiyeti Başkanı'nın evine ve Silvad Spor Kulübü'nün binasına baskın düzenledi.

İşgalci İsrail'in Batı Şeria'daki zulmü devam ediyor: 22 Filistinli gözaltında
İşgalci İsrail'in Batı Şeria'daki zulmü devam ediyor: 22 Filistinli gözaltında
GİRİŞ 27.12.2022 16:26 GÜNCELLEME 27.12.2022 16:26

Filistin hükümetine bağlı "Filistin'in Sesi" radyosuna göre, İsrail güçleri, sabah saatlerinde Ramallah'ın Silvad beldesi başta olmak üzere Batı Şeria'daki bazı bölgelere baskın düzenledi.

İsrail güçleri, 13'ü Silvad beldesinden 22 Filistinliyi gözaltına aldı, Filistin Esirler Cemiyeti Başkanı Kadure Faris'in beldedeki evine de baskın gerçekleştirdi.

FİLİSİTN HALKINA KARŞI YIPRATMA SAVAŞI

Filistin Esirler Cemiyeti Başkanı Faris, Silvad beldesindeki baskınlarda Silvad Spor Kulübü'nün de hedef alındığını, kulübe ait eşyalara zarar verildiğini aktardı. Faris, söz konusu baskınları İsrail'in Filistin halkına karşı sürdürdüğü yıpratma savaşı olarak nitelendirdi.

Silvad Spor Kulübü'nün Facebook hesabından yapılan açıklamada, kulübe son 4 ay içerisinde ikinci kez baskın düzenleyen İsrail güçlerinin, binanın kapılarını kırdığı ve içerideki eşyaların çoğunu kullanılamaz hale getirdiği aktarıldı.

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise Batı Şeria'nın Nablus kentinde 16 Filistinlinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Açıklamada, söz konusu Filistinlilerin "arananlar listesinde" bulunduğu, bazı silah ve mühimmatlara da el konulduğu ifade edildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskınlar düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

 
KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti