Rusya'dan Paşinyan'ın Karabağ talebine cevap: Azerbaycan'ın da onayı gerek

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Karabağ'a uluslararası barış gücü gönderilmesi talebiyle ilgili, "Azerbaycan'ın da onayı gerekiyor" dedi.

GİRİŞ 29.12.2022 15:34 GÜNCELLEME 29.12.2022 16:47
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da Azerbaycanlı sivil toplum kuruluşlarının (STK) Laçın Koridoru'ndaki maden protestosuna ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rusya'nın taraflar arasında arabuluculuk çabalarını sürdüreceğini kaydeden Peskov, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Paşinyan, (27 Aralık'ta) St. Petersburg'da Laçın Koridoru'ndaki gelişmeleri detaylıca istişare etti. Putin ve Paşinyan'ın bu konudaki temasları sürecek" diye konuştu.

Peskov, Laçın Koridoru'nda artan tansiyondan ötürü endişe duyduklarını belirterek, "Artan tansiyondan ötürü gerçekten endişeliyiz, çalışmalarımızı ve gayretlerimizi hem Erivan hem de Bakü ile üçlü anlaşmalar kapsamında sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Paşinyan'ın Karabağ'a uluslararası barış gücü gönderilmesine yönelik talebini değerlendiren Peskov, "Uluslararası barış gücü, çatışmanın iki tarafının da onayı olursa dahil olabilir ve bu durumda sadece Ermenistan'ın değil Azerbaycan'ın da onayı gerekiyor. Ermenistan, bizim en yakın müttefiklerimizden birisi ve Azerbaycan da bizim değerli bir ortağımız" şeklinde konuştu.

Aliyev: 'Doğal kaynaklarımızı sömürenler uluslararası hukuk normuna göre suçludur'Aliyev: Doğal kaynaklarımızı sömürenler uluslararası hukuk normuna göre suçludur

Paşinyan'dan Putin'e Laçın Koridoru tepkisiPaşinyan'dan Putin'e Laçın Koridoru tepkisi

AZERBAYCANLI STK'LARIN LAÇIN KORİDORU'NDAKİ PROTESTOSU

Azerbaycan, Ermeni nüfusun yaşadığı ve geçici olarak Rus güçlerin konuşlandırıldığı Azerbaycan topraklarında madenlerin yasa dışı işletilmesi ve bunun sonucunda çevreye verilen zararın araştırılması ve denetimi amacıyla 10 Aralık'ta bölgeye uzman ekipler göndermiş, bu ekiplerin bölgeye girişi Ermenilerce engellenmişti.

Bu durum üzerine Azerbaycanlı çevreci sivil toplum kuruluşları üyeleri ile aktivistler, Azerbaycan topraklarındaki madenlerin yasa dışı işletilmesinin önlenmesi talebiyle 12 Aralık'ta Laçın Koridoru'nda protesto başlatmıştı.

Ermeni yetkililerin, Laçın Koridoru'ndan sivillerin geçişine izin verilmediği yönündeki iddiaları Azerbaycan Dışişleri Bakanlığınca yalanlanmış ve Bakanlık, yolun Rus güçlerinin barikatları nedeniyle kapalı olduğunu, sivil geçişler için herhangi bir engelin bulunmadığını belirtmişti.

Göstericiler, Azerbaycan topraklarındaki Ermeni nüfusun Ermenistan'a gidiş gelişlerde kullandığı tek güzergah olan ve Laçın Koridoru diye bilinen yolda "ekolojik teröre son verilmesi" sloganları ve pankartlarla taleplerini dile getiriyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 10
  • Qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu yalandır Rusya namussuzu yalandan azerbaycanı bahane ediyor kendisi karabağda kalmak için
    Cevapla
  • Ayazagalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bununla on kere anlaşsan yine başa dönüyorsun fransa yı oraya Bi sokabilsen rahatlıcak ama yemez
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Karabağa gidecek tek barış Mehmetçikler olmalı.
    Cevapla
  • ..... 1 yıl önce Şikayet Et
    Karabağ artık Azerbaycan Türk'ünún toprağı ne demek barış gücü gelsinmiş. Saha da kazanilani masada vermek olmaz
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Karabağa barış gücü gelemez, Karabağ Türk toprağıdır. Karabağda ancak ve ancak Türk askeri olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş