Bloomberg: Erdoğan operasyon yapmadan zafer kazanabilir

Olası Türkiye-Suriye anlaşmasını terör örgütü PKK/YPG açısından ele alan Bloomberg, "Esad ile siyasi bir anlaşma, Erdoğan'ın askeri operasyon riskine girmeden YPG'ye karşı zafer kazanmasına yardımcı olabilir" ifadelerine yer verdi.

GİRİŞ 07.01.2023 12:09 GÜNCELLEME 07.01.2023 12:15
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Ankara'nın Şam ile attığı adımlara yönelik bazı açıklamalarda bulundu.

Kirby, bir gazetecinin sorusu üzerine, "Esad rejimiyle ilişkileri normalleştirmedik. Hiçbir ulus devleti de Esad rejimiyle ilişkilerini normalleştirmeye teşvik etmeyiz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Ned Price da geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, Esad rejimiyle normalleşmeyi doğru bulmadıklarını ifade etmişti.

John Kirby

BLOOMBERG'TEN SURİYE ANALİZİ

Öte yandan ABD basını da Suriye'yle teması yakından izliyor. Bloomberg, Ankara'nın Şam ile yeniden görüşmesini, "Rusya'nın Orta Doğu'daki rolünü güçlendireceğini ve ABD'nin Suriye'den çekilmesi üzerinde baskı oluşturacağı" şeklinde yorulmadı. Analizde, BAE'li yetkililerin Esad'a yaptığı son ziyaret de ele alındı.

Olası anlaşmayı terör örgütü PKK/YPG açısından da ele alan Bloomberg, analizde,  "Esad ile siyasi bir anlaşma, Erdoğan'ın askeri operasyon riskine girmeden YPG'ye karşı zafer kazanmasına yardımcı olabilir" ifadelerine yer verdi.

Bölgedeki Türk-Rus devriyelerine atıf yapan Bloomberg, "Bu devriyelere yakında Suriye de katılabilir" yorumunda bulundu.

Söz konusu analizde, "Erdoğan, Rusya'dan çatışmalar hafifledikçe evlerine dönebilecek Suriyeli mültecilerin güvenliğini sağlamasını istedi" ifadesi de yer aldı.

Haberde, Türkiye, Rusya ve BAE'nin Suriye'yle görüşerek, Esad'ın itibarını yeniden güçlendirdiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Esad açıklaması: Görüşeceğiz!Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Esad açıklaması: Görüşeceğiz!

ERDOĞAN'DAN "ESAD'LA YAKINDA GÖRÜŞECEĞİZ" MESAJI

Türkiye ile Suriye, 11 yılın ardından Rusya'nın başkenti Moskova'da Rus yetkililerin de katıldığı bir zirvede müzakereler yürüttü. İki taraf da görüşmenin pozitif yönde geçtiğini belirtti. İki ülke savunma bakanlarının bu görüşmesinin ardından, iki ülke dışişleri bakanı da bu ay içinde yine Moskova'da bir araya gelecek. Ardından da liderler buluşması yaşanacak.

Geçen gün AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rusya-Türkiye-Suriye olan bakanlarımızın bir araya gelişiyle bir süreç başlattık. Dışişleri bakanlarımızı 3'lü olarak bir araya getireceğiz. Daha sonra da liderler olarak biz bir araya geleceğiz" dedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 47
  • Genç yardımcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık bir anlaşma olsun pkk belası bitsin
    Cevapla
  • MİLLET 1 yıl önce Şikayet Et
    Misafirlik bitti mülteci artık istemiyoruz .Halk oylaması yapalım LİDERi'ne güvenen millet olarak milletimiz ne ders onu yapsın LİDERİMİZ......
    Cevapla
  • Drachen 1 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis gerçekten büyük siyasetçi . ABD ve AB nin bütün planlarını yıktı . 30 km lik güvenli koridor sağlandıkta sonra Suriyeli mülteciler geri dönecek . AB istese de geri gönderemediği mülteciler yüzünden maddi manevi büyük sıkıntı yaşayacak . Türkiye bu savaşın tek kazananı , yıkılıp harap olan Suriye'nin alt yapı ve İnşat işleri Türk firmaları tarafından yapılacak büyük bir ihtimallr ve oradan gelecek para'da bizim mültecilere yaptığımız bütün harcamaları misliyle geri getirecek . Hem sınırlarımızdan terör belasını uzak tutacağız hemde ekonomimiz güçlenecek . Ak sakallıların planı yine işe yaradı .Bu olayda yabancıların kuklası Muhalefete kapak olsun .
    Cevapla
  • AFILLI 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye suriye ile anlasmali ve hem pkk yi heinde multeci sorunu cozulmeli.
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ; Suriye-Esad ile anlaşırsa Suriye'de pkk diye bir şey kalmaz!.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı