Ermenistan'dan Rusya'ya tatbikat resti! Kremlin'den Erivan'a cevap

Rusya ile Ermenistan arasında soğuk rüzgarlar esiyor. Erivan, bu sene Rusya liderliğindeki askeri tatbikatlara ev sahipliği yapmayacağını bildirdi. Kremlin'den, "KGAÖ, Ermenistan'ın tatbikat kararıyla ilgili tutumunu netleştirecek" denildi.

Ermenistan'dan Rusya'ya tatbikat resti! Kremlin'den Erivan'a cevap
Ermenistan'dan Rusya'ya tatbikat resti! Kremlin'den Erivan'a cevap
GİRİŞ 10.01.2023 18:33 GÜNCELLEME 10.01.2023 18:33
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın 2023 yılında Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün (KGAÖ) ülke topraklarında tatbikat yapılmasını uygun bulmadığı açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

"ERMENİSTAN'IN TUTUMUNUN AYRINTILARI NETLEŞTİRİLECEK"

Söz konusu açıklamanın Paşinyan tarafından yeni yapıldığına dikkati çeken Peskov, "KGAÖ'den meslektaşlarımın temasa geçeceğini düşünüyorum. Onlar Ermenistan'ın tutumunun ayrıntılarını netleştirecekler" ifadelerini kullandı.

Peskov, her halükarda Ermenistan'ın Rusya'nın yakın müttefiki olduğuna işaret ederek, "Şu anda çok zor konular da dahil olmak üzere diyaloğu sürdüreceğiz" dedi.

NOT: Ermenistan ile Rusya arasında son dönemde, Laçın Koridoru'ndan yaşanan kriz sebebiyle soğuk rüzgarlar esiyor.

Paşinyan'dan Putin'e Laçın Koridoru tepkisiPaşinyan'dan Putin'e Laçın Koridoru tepkisi

Rusya'dan Ermenistan'a Laçın Koridoru tepkisi: Bu kabul edilemezRusya'dan Ermenistan'a Laçın Koridoru tepkisi: Bu kabul edilemez

BAŞKA BİR ÜLKEDE TATBİKAT İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Öte yandan, KGAÖ Ortak Karargahı Sözcüsü Vladislav Şçegrikoviç, yaptığı açıklamada, örgütün bu yıl Ermenistan'da değil, başka bir üye ülkede tatbikat yapılması için çalışma başlattığını bildirdi.

Şçegrikoviç, "KGAÖ Ortak Karargahı şu anda diğer üye devletlerin topraklarında böyle bir tatbikat yapma olasılığı hakkında öneriler geliştiriyor" ifadesini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus Kara Kuvvetlerinin bu yıl içinde Ermenistan topraklarında KGAÖ Barış Gücü birliklerinin yapmasını planladığı "Sarsılmaz Kardeşlik-2023" tatbikatında görev alacağını duyurmuştu.

Ancak Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, "Ermenistan Savunma Bakanlığı, KGAÖ Karargahını mevcut durumda Ermenistan'da tatbikat yapmayı uygun bulmadığımız hususunda yazılı olarak bilgilendirdi. Ermenistan'da bu tatbikat en azından bu yıl yapılmayacaktır" açıklamasında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 12
  • Qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz bakmayın bu iki çapulcu soysuz ırka ermeni rusa onlar müslüman türklere karşı hep bir davranıyor karabağın yer altı kaynaklarını çalıyorlar sözde barış gücü olarak Allah tan ukraynada savaş patlak verdi bu puşt ruslar geberiyor yoksa bize daha fazla sıkıntı vereceklerdiler
    Cevapla
  • Aydin 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusun zeiflediyin goren ermeni oyunan cixmag qerarina gelib) osmanlinida o zaman terk eledi
    Cevapla
  • Gökhan 43 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlarda techizat kalmadiki asker zaten yok.ermeniler hakli
    Cevapla
  • Tek gözlü balik 1 yıl önce Şikayet Et
    amerikada ermeni lobisi yunan lobisinden cok daha kuvvetli zaten amerikada yillardir ermnistani destekliyor son bir yildir ab ülkeleri ve amerikanin silah yardimi ve yolladiklari silahlar ile ermenistan $imardi tipki Ukraynaya yaptiklari gibi ermenlileride $imartma siyaseti yapiliyor Rusya buna asla izin vermiycek cünki trakyada biz amerikalilari nasil istemiyorsak Rusyada burnunun dibinde amerika yanlisi ermenistani asla asla asla istemez..bence ermenistan íntihar giri$imida bulunuyor.
    Cevapla
  • DERVİŞBABA 1 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistan da asker silah araç kaldı mı ki tatbikat yapsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!