Türkiye'den İsveç'e nota! Skandalın hesabı soruldu

İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü PKK destekçilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan eylemi nedeniyle İsveç'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri bakanlığına çağrıldı.

Türkiye'den İsveç'e nota! Skandalın hesabı soruldu
Türkiye'den İsveç'e nota! Skandalın hesabı soruldu
GİRİŞ 12.01.2023 18:27 GÜNCELLEME 12.01.2023 19:00
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

İsveç'in başkenti Stockholm'de toplanan PKK'lı grubun Başkan Erdoğan'ı hedef alan eylemi nedeniyle İsveç'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri bakanlığına çağrıldı.
 

Başkan Erdoğan'ı hedef aldılar! Çirkin görüntülere peş peşe tepkilerBaşkan Erdoğan'ı hedef aldılar! Çirkin görüntülere peş peşe tepkiler


Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, “PKK/PYD/YPG yandaşlarınca 11 Ocak günü Stokholm’de gerçekleştirilen, Sayın Cumhurbaşkanımızı da hedef alan terör propagandasıyla ilgili olarak İsveç’in Ankara Büyükelçisi Bakanlığımıza çağırılarak tepkimiz ifade edilmiştir. Büyükelçiye, bu menfur eylemi şiddetle kınadığımız ve protesto ettiğimiz güçlü ifadelerle bildirilmiş, İsveç’in Üçlü Ahitname’yle verdiği taahhütlerin açık bir şekilde ihlali olan ve ülkemizin açıkça tehdit edildiği bu tür terör eylemlerine müsaade edilmemesi talep edilmiştir. Bu çerçevede, eylemin faillerinin tespit edilerek, gerekli işlemlerin yapılması ve İsveç’in taahhütlerini yerine getirmesi yönündeki beklentimiz vurgulanmıştır” denildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 98
  • Laf ebesi 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki sorun isveç ve finlandıyanın değilde bizimmiş gibi
    Cevapla
  • Bektaş Günay 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye; İsveç'in bütün Diplomatlarını 6 ay süresince sınırdışı etmeli.
    Cevapla
  • Turkic 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk varlığını ve sembollerini hedef alan her girişim ve buna çanak tutanlar mutlaka karşılığını alacaklardır.
    Cevapla
  • Ayân 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarla konuşup vaktimizi harcamaya gerek yok. Ne zaman imzalarının gereğini yaparlarsa o zaman 1 yıl sorasına randevu verilmeli.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu İsveç tambir terör sevici.. Bunlara NATO mato yok... Direk veto...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitili ateşleyen Güney Afrika'dan bir İsrail adımı daha! Resmen harekete geçtiler
Time dergisinden Filistin kapağı!