İsveç yeni bir provokasyona hazırlanıyor: İslam düşmanı siyasetçiden alçak talep

Türkiye’ye karşı provokatif eylemlerle sık sık gündeme gelen İsveç yeni bir skandala hazırlanıyor. İslam düşmanı aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan İsveç'in Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için talepte bulundu.

GİRİŞ 17.01.2023 12:45 GÜNCELLEME 20.01.2023 09:35
Bu Habere 197 Yorum Yapılmış

İsveç gazetesi Aftonbladet aşırı sağcı Rasmur Paludan’ın önümüzdeki günlerde İsveç'in Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için talepte bulunduğunu yazdı. Bu alçak eyleme İsveç hükümetinin ne cevap verdiği ya da vereceği henüz bilinmiyor.

Art arda gelen skandallarla terör örgütlerine çanak tutan İsveç yeni provokasyonlara hazırlanıyor. Geçtiğimiz hafta İsveç'in başkenti Stockholm'de Başkan Recep Tayyip Erdoğa'a yönelik alçak bir saldırı yapılmıştı. Saldırı sonrası İsveç Başbakanı Ulf Kristerson olayı sabotaj olarak nitelendirmişti. Dün ise İsveç savcısı Lucas Eriksson çirkin olayla ilgili soruşturma başlatma ihtiyacı duymadığını açıklamıştı.

NATO'ya girmek isteyen İsveç'te alçaklık! Başkan Erdoğan'ın maketini astılarNATO'ya girmek isteyen İsveç'te alçaklık! Başkan Erdoğan'ın maketini astılar

YENİ BİR SKANDAL YOLDA

Şimdi ise İsveç gazetesi Aftonbladet, aşırı sağcı ve ırkçı Rasmus Paludan'ın cumartesi günü Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmak istediğini belirtti. Aynı zamanda gazeteye açıklamalarda bulunan Paludan "İsveç'te Türk de Kürt de istemiyorum. Başvuruyu bugün göndereceğim bakalım ne cevap verecekler?" sözlerine yer verdi.

İSLAM DÜŞMANI

Skandal ifadelerine devam eden Paludan, "Türkler ve Kürtler Müslüman. Bu nedenle onları istemiyorum. Eğer Türk isen Türkiye'de yaşayacaksın" şeklinde yorumlara yer verdi. Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, 2017 yılından beri Danimarka'da ve İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakmasıyla biliniyor.

Her fırsatta Müslümanlara olan nefretini dile getiren Paludan'ın bir kesimin inancına karşı yaptığı bu saygısızlık karşısında sessiz kalan Danimarka hükümeti geçtiğimiz nisan ayında eylem yapan Paludan'a polis koruması vermişti.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 197
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelde yak bi görek gırılmadık gemiğin galacakmı hodri meydan
    Cevapla
  • Garip 1 yıl önce Şikayet Et
    Kafirler için yaşasın cehennem ateşiniz bol ey Kafirler
    Cevapla
  • Sabir 1 yıl önce Şikayet Et
    InsAllah o güne yetisemezsin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemde bir tane bile ne isveçli nede danimarkalı görmek istemiyorum by alçaklara devletiniz katı vize kuralları uygulamalı turist olarak dahi gelmesinler.
    Cevapla
  • Sadi 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonları Yaklaşan Deniyor ALLAH Var Keder Yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten 4-10 Mayıs'a özel indirim! Tarım Kredi Market kataloğu
Kâbe'nin içinden son görüntüler paylaşıldı