Yunan Bakan Yardımcısı: Türkiye'ye karşı her türlü senaryoya hazırız

Yunanistan Savunma Bakanı Yardımcısı Nikos Hardalias, ülkesinin, Türkiye'ye karşı en kötü senaryo dahil her türlü senaryoya hazırlandığını söyledi.

Yunan Bakan Yardımcısı: Türkiye'ye karşı her türlü senaryoya hazırız
Yunan Bakan Yardımcısı: Türkiye'ye karşı her türlü senaryoya hazırız
GİRİŞ 18.01.2023 16:50 GÜNCELLEME 18.01.2023 16:50
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Yunanistan arasında birçok farklı başlıkta anlaşmazlıklar devam ederken, Atina'dan Türkiye karşıtı açıklamalar bu defa Yunanistan Savunma Bakanı Yardımcısı Nikos Hardalias'tan geldi.

Türkiye'nin açıklama ve adımlarını "provokasyon" olarak niteleyen Hardalias, Türkiye'ye karşı Yunan ordusunu güçlendirdiklerini belirtti. AMNA haber ajansına konuşan Hardalias, Miçotakis hükümetinin orduya yatırımları önemli ölçüde artırdığını kaydederek, amaçlarının modern Yunan tarihinin en güçlü ordusunu inşa etmek olduğunu söyledi.

Hükümetin askeri bütçenin artırılması için çalıştığını ve son dönemde büyük ilerleme kaydedildiğini ifade eden Yunan yetkili, "Hükümet son 3 yılda savunmaya 15 milyar euro'dan fazla yatırım yaptı" dedi.

Hardalias, Yunanistan'ın Fransa'dan 18 Rafale savaş uçağı daha alacağını ve ABD'den F-35 alma görüşmelerinin de sürdüğünü kaydederek, "Sadece en modern silahlara değil askeri personele de büyük yatırımlar yapılıyor" diye konuştu.

"EN KÖTÜ SENARYOYA HAZIRLANIYORUZ"

Bakan Yardımcısı, Fransa ve ABD'nin yanı sıra İsrail ve Mısır'la askeri iş birliğinin de giderek güçlendiğini söylerken, "Ülkemiz Doğu Akdeniz'de istikrarın temeli olarak görülüyor" dedi.

Türkiye'nin attığı adımlara karşı kendilerinin de hamleler yaptığını söyleyen Hardalias, "Sahadaki tehlikeli uygulamalarla birleşen benzeri görülmemiş bir revizyonizm ve meydan okuma gözlemliyoruz. Bizim açımızdan bu tutumun, özellikle söylem düzeyinde tırmanışının Türk hükümetinin iç siyasi çıkarlarıyla ilgili olup olmadığı konusunda endişeli değiliz. Ege'nin karşı yakasındaki her yeni Yunan karşıtı küstahlığın ardında ne saklı olduğunu tahmin etmeye çalışmıyoruz. Bunun yerine kararlılıkla planlamamızı sürdürüyoruz ve en kötü senaryo dahil her türlü senaryoya hazırlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 26
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    aç karnınızı doyurun önce
    Cevapla
  • Nevzat 1 yıl önce Şikayet Et
    2 artı 1 oda kadarsınız neyinize güveniyorsunuz gavurlar
    Cevapla
  • DURSUN 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar resmen bizimle savaşa hazırlanıyor biz ne yapıyoruz?
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya nikos efendi, Sizin dedeleriniz de, daha dün İngilizleri arkasına alarak her türlü tedbiri aldıklarını söylüyorlardı. Ya denizin dibini boyladılar ya da ötedi dünyayı.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    SİZE YAPACAKLARIMIZIN HENÜZ DÜNYADA ÖYLE BİR SENARYOSU YOK o yüzden boşuna hazırlanıyorsunuz bence siz bu işe girmeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir