İngiltere'de ilaç alarmı: Tedarik sorunu had safhaya çıktı

İngiltere'de hemşireler ve ambulans çalışanlarının grevleri ile başlayan endişe ilaç tedarik sorunu ile had safhaya çıktı.

GİRİŞ 22.01.2023 10:52 GÜNCELLEME 22.01.2023 11:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi NHS kayıtları, grip vakalarının ülkede %50 oranında arttığını ortaya koyuyor. Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre Noel ile Yeni Yıl arasında yaklaşık 2.9 milyon İngiliz ‘kovid’e yakalandı.

İLAÇ TEDARİK UYARISI

İlaç tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar yüzünden şimdi de ağrı kesici sıkıntısı kapıda. Hükümet her ne kadar bu sorunu inkar etse de Bağımsız Eczacılar Birliği Başkanı Leyla Hannabeck özellikle çocuklar için kullanılan ilaçlarda yaşanacak sıkıntılar konusunda uyarıda bulundu.

İngiliz basınına açıklamada bulunan Leyla Hannabeck, çocuklar için en çok kullanılan ilaç olan Calpol dahil sıvı parasetamoller, öksürük ilaçları, bazı antibiyotikler ve soğuk algınlığı ilaçlarında tedarik sıkıntılarının kapıda olduğu konusunda endişelerini dile getirdi.

HÜKÜMETE ÖNLEM ALIN ÇAĞRISI

Başta hemşireler ve ambulans çalışanlarının grevleri ile başlayan endişe ilaç tedarik sorunu ile had safhaya çıktı. Çocuklar için ağrıkesici ve ateş düşürücü ilaçların kış aylarında ve okulların açık olduğu bir dönemde hayati önem taşıdığını söyleyen uzmanlar hükümeti acil önlem almaya davet etti.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne anlattigini bilmiyorsun sirf muhabbet olsun can sikintisina yorum yapiyorsun ben ingilterede yasiyorum ve sana guluyorum
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi %90 ı ithal olan ilaçların bizde bulunduğuna ama kendi ülkelerinde bulumadığına da inanırsınız. Tedarik sorunları grevlerle ilgili, %8 enflasyon olursa avrupada böyle olur, bizde %80 enflasyon çıksa gık desen hain derler konu kapanır. Ama hala gerçekten ilacı üretenlerin elinde ilaç yokken bizde var sanıyorsanız uzayda yaşıyorsunuz demektir. Dur tahmin edeyim, avrupa bizi kıskanıyor Ak Partiye oy verin haberi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı