Beyaz Saray'da 'görev değişimi' beklentisi

Beyaz Saray'da yakın zamanda görevi bırakacağı konuşulan Özel Kalem Müdürü Ron Klain’ın yerine Jeff Zients’in atanacağı iddia edildi.

GİRİŞ 23.01.2023 07:11 GÜNCELLEME 23.01.2023 10:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden’ın, gelecek haftalarda Beyaz Saray Özel Kalem Müdürlüğü görevini bırakması beklenen Ron Klain’ın yerine eski Beyaz Saray Covid-19 ile Mücadele Koordinatörü Jeff Zients’i getireceği öne sürüldü.

AP’nin haberinde, Biden’ın Zients’i Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü olarak atamayı planladığı kaydedildi.

Beyaz Saray’ın ise ilgili değişiklik konusunda çıkan haberlere yönelik yorum taleplerini yanıtsız bıraktığı ifade edildi.

SALGINLA MÜCADELE EKİBİNİN BAŞINDAYDI

Hükümette ve özel sektörde çok önemli yönetim uzmanlıkları bulunduğu değerlendirilen Zients, eski Başkan Barack Obama yönetimi sırasında Ulusal Ekonomik Konseyi direktörü ve Yönetim ve Bütçe Ofisinin müdür vekili olarak görev yapmıştı.

Jeff Zients, Biden döneminde de Beyaz Saray’da salgınla mücadele ekibine liderlik yaptıktan sonra, geçen nisanda bu pozisyonundan ayrılmış ancak Ron Klain'in isteği üzerine Beyaz Saray'da siyasi araştırmalar ve planlama gibi alanlarda düşük profilde çalışmaya devam etmişti.

Biden'in Obama yönetiminde başkan yardımcısı olduğu zaman da özel kalemliğini yapan Klain’in ise uzun zamandır mevcut görevini bırakmayı düşündüğü, Biden’ın 7 Şubat’ta yapacağı “Birliğin Durumu” konuşmasından sonra ayrılmayı hedeflediği haberlere yansımıştı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Haris 1 yıl önce Şikayet Et
    Global Çete Asya çıkartması yapıyor. Hintli Başkanlar, İngiltere, Amerika.....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması