Almanya ikna edildi: Leopard tanklarının Ukrayna'ya sevkiyatına onay çıktı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna'ya Leopard 2 tanklarının sevkiyatına onay verdi. İlk etapta, Ukrayna'ya 14 Leopard 2 tankı gönderilecek. Alman hükümeti ayrıca, bu tanklara sahip başka ülkelerin de Ukrayna'ya sevkiyatına izin verecek.

GİRİŞ 25.01.2023 13:48 GÜNCELLEME 26.01.2023 08:01
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna'ya Leopard 2 tanklarının sevkiyatına onay verdi. İlk etapta, Ukrayna'ya 14 Leopard 2 tankı gönderilecek. Alman hükümeti ayrıca, bu tanklara sahip başka ülkelerin de Ukrayna'ya sevkiyatına izin verecek.

Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit tarafından yapılan yazılı açıklamada, Scholz'un bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında söz konusu kararı duyurduğu ve "Bu karar, Ukrayna'yı elimizden gelen en iyi şekilde destekleme yönündeki bilinen çizgimizi takip etmektedir. Uluslararası alanda yakın bir koordinasyon ve uyum içerisinde hareket ediyoruz" dediği aktarıldı. Açıklamada kararın, Almanya'nın en yakın Avrupalı ve uluslararası ortaklarıyla gerçekleştirilen yoğun istişarelerin bir sonucu olduğu vurgulandı.

Leopard 2 (solda) ve Abrams (sağda)

UKRAYNALI ASKERLER EĞİTİLECEK

Karardaki amacın, Ukrayna için Leopard 2 tanklarıyla iki tank taburunu hızla bir araya getirmek olduğu ifade edilerek ilk adımda Almanya'nın silahlı kuvvetler envanterinden 14 adet Leopard 2 A6 tankından oluşan bir bölük sağlayacağı belirtildi.

Diğer Avrupalı ortakların da Ukrayna'ya Leopard-2 tanklarını verecekleri aktarılan açıklamada, Ukraynalı askerlerin Leopard tanklarıyla ilgili eğitiminin Almanya'da hızlı bir şekilde başlayacağı kaydedildi.

Ukrayna'ya destek paketinin, eğitimin yanı sıra lojistik, mühimmat ve sistemlerin bakımını da içereceği ifade edildi.

ABD'DE ABRAMS GÖNDERİYOR

ABD Başkanı Joe Biden da Abramsların "dünyanın en yetenekli tankları" olduğunu belirterek, Ukrayna'ya verilecek 31 Abrams tankının bu ülkenin Rusya ile savaşında savunma ve stratejik hedeflerine ulaşma kapasitesini artıracağını söyledi.

Almanya ve ABD'nin tank hamlesi Rus medyasında bomba etkisi yaptı: Meclisi yok edelimAlmanya ve ABD'nin tank hamlesi Rus medyasında bomba etkisi yaptı: Meclisi yok edelim

ABD ve 11 Avrupa ülkesinden Ukrayna'da dev askeri yardımABD ve 11 Avrupa ülkesinden Ukrayna'da dev askeri yardım

UKRAYNA'YA SİLAH YAĞACAK

ABD, ordu envanterinden Ukrayna'ya 2,5 milyar dolarlık ek askeri yardım yapılacağını açıklamıştı. Pentagon paketin içeriğine ilişkin detayları kalem kalem paylaşırken, aynı gün 11 Avrupa ülkesi de Ukrayna'ya askeri teçhizat gönderme kararı almıştı.

POLONYA TANKLARI GÖNDEREBİLECEK

Almanya ise, Leopard 2 tanklarını sevk etmeyeceğini söylemişti. Polanya hükümeti bu hafta, Ukrayna'ya Alman yapımı Leopard 2 tanklarını göndermek istediğini ancak Almanya'nın ihracat iznine ihtiyaç duyduğunu açıklamıştı.

RUSYA, ALMANYA'YI UYARMIŞTI

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, bu teslimatların Berlin ile Moskova arasında, gelecekteki ilişkilere iyi bir şey getirmeyeceğini belirtmiş, Alman tanklarının Ukrayna'ya gönderilmesinin iki ülke ilişkilerinde kalıcı bir iz bırakacağının altını çimişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 69
  • Jk 19 1 yıl önce Şikayet Et
    Şef emperyalis ABD' Ikiz kule ler gibi bir duşmanı Avrupada yaratti. Uzaktan keyfle izliyor. Kim kim daha cabuk boğacak, benim asıl düşmanımi; hic bir coninin kanı akmadan, zayıfla. tıf, saldiramaz hale getirecek? Derler ya; Katil, katil Amerika..
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Korkuları çok büyük , Rusya'nın nükleer tehdit'i sonrası , hepsinin benzi soldu . ABD ne isterse yapmaya mecbur hissediyorlar . Rusya puf dese ! Avrupa puf kek gibi havası sönecek .
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    almanya ve japonya 1945 den buyana abd isgalindedir. 10 binlerce abd askeri var bu ulkelerde.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani bir raya , çıkmaza girdikten sora bir daha sapamaz , fren yapamazsın ya , işte Rusya'da o çıkmaza sürükleniyor . Daha ateşkes yapmaz , inadına Avrupa'nın üzerine yürür . Pes ederse itibarı ve gücü sarsılır , onun için o inat'a inat rayına girmiştir .
    Cevapla
  • ibrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    küresel güçler 3 dünya harbini çıkarmak için var güçüyle uğraşıyorlar.ülkeler arası bölgesel savaşlar çıkartıp ,ateş çemberını daha önce yaptıkları gibi bütün dünyaya yayacaklar.ve ardından büyük israil devletı ve onun ardından dünya hakımıyetını kuracaklar.putın de inanıyorumkı küreselcilerı adamı..ukranya natoya sankı üye olmuş gibi ,suçlayıp saldırıya geçti.ama allahında bir hesabı var...hesap gününün tek sahibi odur.allah tüm inanların yardımcısı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi