ABD Başkanı Joe Biden açıkladı: Ukrayna'ya 31 adet M1 Abrams tankı göndereceğiz

Son dakika haberine göre ABD Başkanı Biden, Ukrayna'ya 31 adet M1 Abrams tankı ve 8 adet M88 tank kurtarma aracı vereceklerini duyurdu.

GİRİŞ 25.01.2023 20:09 GÜNCELLEME 25.01.2023 22:11
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal için geçen yıl 24 Şubat'ta başlattığı savaş silahlanma yarışıyla devam ediyor.

ABD 31 ADET M1 ABRAMS TANKI GÖNDERECEK

ABD Başkanı Biden, Ukrayna'ya 31 adet M1 Abrams tankı ve 8 adet M88 tank kurtarma aracı vereceklerini duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın adil ve kalıcı bir şekilde sona ermesini istediklerini belirterek, “Putin, en başından bu yana yanıldı ve yanılmaya devam ediyor” dedi.

Almanya ve ABD'nin tank hamlesi Rus medyasında bomba etkisi yaptı: Meclisi yok edelimAlmanya ve ABD'nin tank hamlesi Rus medyasında bomba etkisi yaptı: Meclisi yok edelim

 "DÜNYANIN EN YETENEKLİ TANKLARI"

ABD Başkanı Biden, Abramsların "dünyanın en yetenekli tankları" olduğunu belirterek, 31 Abrams tankının Ukrayna'nın stratejik hedeflerine ulaşma kapasitesini artıracağını söyledi.

ABD’NİN TANK TABURLARI 44 TANKTAN OLUŞUYOR

Washington yönetiminin bu adımı, Almanya’nın ABD’den önce Ukrayna’ya tank tedarik etmekte isteksiz olması ve Alman yapımı tankların Ukrayna ordusuna başka devletlerce verilmesini henüz onaylamaması üzerine geldi.

Gün içinde basına konuşan ABD’li yetkililer, Washington’un Almanya ile diplomatik bir anlaşma kapsamında Ukrayna’ya tank tedarik etmeye meyilli olduğu belirtmişti.

Buna göre, Almanya’nın kendi envanterinden Leopard tanklarını Ukrayna’ya vermesi ve Polonya ile diğer devletlerin de ellerindeki Alman yapımı tankları Ukrayna'nın kullanımına sunmalarını onaylaması karşılığında ABD de Ukrayna’ya M1 Abrams tankları sağlayacak.

RUSYA: ABD’NİN TANKLARI DA YANACAK

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’nin Ukrayna’ya sevk etmeyi planladığı Abrams tanklarının etkisinin büyütülmemesini gerektiğini belirterek “Bu tanklar da diğerleri gibi yanacak. Ancak çok pahalılar ve bedeli de öncelikle Avrupalı vergi mükelleflerince ödenecek” dedi.

ALMANYA DA LEOPARD TANKLARINI GÖNDERECEK

lmanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna'ya Leopard 2 tanklarının sevkiyatına onay verdi. İlk etapta, Ukrayna'ya 14 Leopard 2 tankı gönderilecek. Alman hükümeti ayrıca, bu tanklara sahip başka ülkelerin de Ukrayna'ya sevkiyatına izin verecek.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 92
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaşı iyice harcayacaklar... Allah bu siyonistleri kahretsin..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaşma yıprat yada savaştır taktiği ama karşındaki rusya abd ukraynayı telef ettirme çabasındasınız
    Cevapla
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna ya hava savunma silahı verilmediği müddetçe tanklar birer av olmaktan öteye gitmez
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaşın uzayıp gitmesi piyasaları etkilemekte Enflasyonun artması en çok küreselcilerin işine yarıyor paralarına para katmaktalar lakin milyarlarca alt tabaka insanı üst tabaka küreselcileri devirmesine az kaldı inşallah.
    Cevapla
  • Mgl 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepsinin amacı karadeniz gazları. Başımıza patlamasa bari, savaşı bitirmeye kimse yanaşmıyor
    Cevapla
  • Erima 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sekilde turkiyede bir denge politikasi izleyebiliyor. her iki taraftan da istedigi tavizleri aliyor. Kazanan taraf turkiyenin elini uzattigi taraf olacak. bir taraftan turkiye ucuz rus gazini alsin ve rus savunma sistmlerine baksin. diger taraftan avrupaya diger urunlerini satsin. kazan kazan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti