Ukrayna'dan F-16 talebi: Almanya kapıyı kapattı, ABD umut aşıladı

Ukrayna'nın tank talebine başta ret yanıtı veren ancak ABD'nin baskısıyla geri adım atan Almanya, Kiev'e F-16 verilmesine karşı olduğunu açıkladı. Almanya, eğer sevkiyat kararı alınırsa yine baskı sonucu tavrını değiştirir mi merak konusu.

GİRİŞ 28.01.2023 09:41 GÜNCELLEME 28.01.2023 10:43
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Tank konusunda mutlu sona ulaşan Ukrayna yönetimi, NATO'dan şimdi de F-16 savaş uçaklarını istiyor. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Almanya'dan Ukrayna'ya savaş uçağı sevk edilmesine karşı olduğunu açıkladı. Alman Bakan, "Ben bunu mümkün görmüyorum" dedi. 

Almanya ikna edildi: Leopard tanklarının Ukrayna'ya sevkiyatına onay çıktıAlmanya ikna edildi: Leopard tanklarının Ukrayna'ya sevkiyatına onay çıktı

M-1 Abrams ve Leopard 2 tipi tankların özellikleri neler? Savaşın seyrini değiştirir mi?M-1 Abrams ve Leopard 2 tipi tankların özellikleri neler? Savaşın seyrini değiştirir mi?

Almanya silah tedarik sürecini hızlandırıyor: Tanklar Mart sonunda Ukrayna'da olacakAlmanya silah tedarik sürecini hızlandırıyor: Tanklar Mart sonunda Ukrayna'da olacak

ALMANYA BİR KEZ DAHA KARARLI

Almanya, ABD'nin de baskısı sonrası Ukrayna'ya Leopard 2 tipi muharebe tankları gönderilmesi yönünde karar almıştı. Ancak Bakan, savaş uçaklarının tanklardan farklı özellikleri bulunduğunu belirterek, uçak sevkiyatına itirazını şu sözlerle gerekçelendirdi:

"Savaş uçakları muharebe tanklarından çok daha karmaşık sistemlerdir ve tamamen farklı bir menzile ve ateş gücüne sahiptir. Bu noktada güncel olarak şiddetle uyarıda bulunacağım boyutlara girmiş oluruz."

ABD KAPIYI AÇIK BIRAKTI

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby de Ukraynalıların kendilerini savunmak için böyle bir taleplerinin bulunmasının sürpriz olmadığını ifade etti. "Onları bu konuda suçlayamazsınız" diyen Kirby, yeni bir yardıma ilişkin duyuracak bir bilginin olmadığını söyledi.

ALMANYA TANK GÖNDERMEME ISRARINDAN VAZGEÇMİŞTİ

Ukrayna yönetimi, NATO Ülkelerinden tank talep etmişti. Bazı ülkeler bu çağrıya anında olumlu yanıt verirken, Almanya gibi bazı ülkeler olumsuz cevap verdi. Ancak birkaç haftalık müzakereler sonunda, Almanya da ikna edilerek, Leopard 2 tanklarının Ukrayna'ya sevkiyatına izin çıkmıştı. Hatta Berlin yönetimi, üçüncü ülkelerin de ellerindeki Alman tanklarını Kiev'e sevk etmesine izin vereceğini belirtmişti. ABD de Ukrayna'ya Abrams tanklarını gönderecek.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 93
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar barış istemiyor ateşi körüklüyorlar abd avrupayı kullanıyor savaşın içine sürüklüyor burda en kazançlı çıkan abd dir adamların ülkesini darma dağan ettirdi el birliği ile abd kuklası avrupada buna uymak zorundan kaldı
    Cevapla
  • ARSLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    abd ve güdümündeki AB'NİN Dünyayı yönetme çılgınlığı
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü sonuna kadar destekliyorum. Aptal Putin büyük hata yaptı. Rus ordusunun itibarı kalmadı. Dünyanın ikinci büyük ekonomisine sahip olan rusya, yaptırımlar nedeniyle 15. Sıraya geriledi...İnşallah Ukrayna kazanır..
    Cevapla
  • Jk 19 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna kazanması; ABD' AB kazanması demektir. Türkiye; kuzeyden ve eğe' den kuşatılması demektir. Güneyden PKK'yı saltırta rak, Türkiye' nin dikkatini güneye yöneltip, Yunanın Adalar yaygarasinı başlata rak,Türkiye,savaşın eşiğine gelecek.Ukraynada olduğu gibi, ABD, AB. perde geri sinden savaşta olacak ve Turkiye'de bir savaş yorgun luğu yaratarak pkk'ya fırsat verecek. Türkiyenin Milli Savunma Hamlesini sekte ye uğratıp Savunma Sanayı zarar görecek.ABD,AB'nin ucak ve gemileri,Egede yunan bayragı dalgalandira rak cirit atacak...! Adalar anlaşmayla,elden gidecek. Akdeniz Petrolü, Kıbrıs Karma karisık bir hal alıp rumların hakimiyetine girecek.Bu nedenle Rusya kazanmalı..!
    Cevapla
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    bu abd bildiğin akıl makinesi. ulan elini değmeden gram asker kaybetmeden halkı rahat içinde rusyayı ukraynayı avrupayı kullanarak yok edecek ya la. ulan bizim patatesci soğancı ekmekci milletde cebini düşünüyor ya. halen buyuk kaosu görmüyor. vay be
    Cevapla
  • Yusufcan 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Avrupa'yı resmen ateşe atıyor bunu da görmüyorlar Rusya ya Avrupa'nın kapılarını açacaklar bu gidişle
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Aklı limon gibi sıkıp kullanıyor işte ABD. Her ülke kendi çıkarlarını düşünür. ABD’nin konumunda başka bir ülke olsaydı o ülkede tıpkı ABD gibi süper güç konumunu korumak için her şeyi yapardı
    Cevapla
  • Mahmutmu Diyem. 1 yıl önce Şikayet Et
    Kısa bir süreliğine abd nin baskısına hiç bir avrupa ülkesi hayır diyemez. , eski F16 ların düșürülüp üretimden kaldırılıp F35 e pazar arayacak abd domuzu. Vermeyin oğlum Akıllı olun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!