Yeni Zelanda'da sel: 3 kişi hayatını kaybetti

Yeni Zelanda’nın Auckland şehrinde aşırı yağışların yol açtığı selde hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi.

Yeni Zelanda'da sel: 3 kişi hayatını kaybetti
Yeni Zelanda'da sel: 3 kişi hayatını kaybetti
GİRİŞ 28.01.2023 15:40 GÜNCELLEME 28.01.2023 15:40

Yeni Zelanda’nın Auckland şehrinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketinin bilançosu netleşiyor. Rekor seviyede yağış alan şehirde hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e çıktı. Bir cansız bedenin otoparkta, diğerinin ise toprak kaymasının vurduğu bir evde bulunduğu belirtildi.

3 BİN 500 EV ELEKTRİKSİZ KALDI

Sel sularına kapılan 1 kişinin ise kayıp durumda olduğu aktarıldı. Meteoroloji servisine göre normalde yaz boyunca yağan yağmur, 1 günde yağdı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle yaklaşık 3 bin 500 ev de elektriksiz kaldı.

"BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ DURUM"

Yeni Zelanda Başbakanı Chris Hipkins, acil durum ilan edilmesinin ardından askeri bir uçakla Auckland'a geldi. Hipkins, "Önceliğimiz, Auckland halkının güvende olmasını, barınma ve ihtiyaç duydukları temel hizmetlere erişebilmelerini sağlamaktır" dedi. Şehir genelinde temizlik çalışmalarının yürütüldüğü, mümkünse halkın evde kalması gerektiğini aktaran Hipkins, "Bu, yakın geçmişte benzeri görülmemiş bir olay" ifadelerini kullandı.
Öte yandan, şehri vuran selde dün 1 kişinin cansız bedeni kanalda bulunmuştu.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi